Skaitytojas: ar viešasis transportas yra saugus ir patikimas? | Kas vyksta Kaune

Skaitytojas: ar viešasis transportas yra saugus ir patikimas?

Archyvo nuotr.

Esu studentas ir kasdien tenka naudotis Kauno viešuoju transportu. Taip pat kasdien tenka ir pasvarstyti ar viešasis transportas yra saugus ir patikimas mums. Mano nuomone, kiekvienas besinaudojantis viešuoju transportu susiduria su tam tikrais nepatogumais: vairuotojo netinkama bendravimo ir vairavimo etika, asocialūs žmonės transporte, kurie važiuoja ”zuikiu”, kartais įvyksta ir viešosios tvarkos pažeidimai. Tokie išoriniai veiksniai kartais net perša mintį naudotis kojomis, o ne viešuoju transportu.

Gyvename dvidešimt pirmame amžiuje ir laikas keistis, tobulėti, todėl negalime likti abejingi ir patys nesiimti iniciatyvų. Daugelis mūsų esame nepatenkinti viešuoju transportu, girdime komentarus, skirtus vairtuojui, ”ne bulves veži” ir panašiai, tačiau kodėl tylime ir nejudiname atsakingų žmonių, kurie turėtų keisti ir tobulinti viešojo transporto paslaugas. Taip pat viešasis transportas yra vagiūkščių pasipelnymo šaltis. Jei kiekvienas prisidėtume bent po truputi prie tobulėjimo, tai padėtume ne tik tobulinti viešajo transporto paslaugų kokybę, bet keltume Kauno miesto įvaizdį.

Šiuo straipsniu norėjau sužadinti Jūsų mintis, stumtelti šiek tiek link teisingo žingsnio ir sukelti diskusija, kurios metu sugeneruotume daug protingų idėju, o tam tikri dėdės į jas atkreiptų dėmesį. Prisidėkime prie Mūsų miesto tobulėjimo, nes kaip sakė Žanas Batistas Moljeras ”Mes esame atsakingi ne vien už tai, ką darome, bet ir už tai, ko nedarome.”

Jei savo nuomonę norite išsakyti ir jūs, rašykite el. paštu kaunas@kasvyksta.lt

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA