Net pusė turistų Kaune – iš Lietuvos | Kas vyksta Kaune

Net pusė turistų Kaune – iš Lietuvos

Kas vyksta Kaune skaitytojo Andriaus Navicko nuotr.

Kaunas tampa vis įdomesnis kitų Lietuvos miestų ir regionų gyventojams. Tuo galima įsitikinti pažvelgus į Kauno turizmo informacijos centro ir konferencijų biuro (TIC) sukauptą statistiką, skelbiama Kauno savivaldybės pranešime.

Kauno TIC darbuotojai per 2013-uosius aptarnavo daugiau nei 147 tūkst. turistų, iš kurių 51 proc. sudarė lietuviai. Daugiausiai užsienio turistų sulaukta iš Skandinavijos šalių, Vokietijos, Rusijos, Prancūzijos, Italijos ir Ispanijos.

Miesto svečiams Kauno turizmo informacijos centras ir konferencijų biuras suteikė informaciją apie lankytinus objektus, apgyvendinimo, pramogų, laisvalaikio praleidimo ir verslo susitikimų organizavimo galimybes Kaune.

2013 metais Kauno turizmo informacijos centras ir konferencijų biuras aptarnavo daugiau nei 147 tūkst. interesantų, iš kurių 51 proc. sudarė lietuviai.

„Tautiečiai noriai keliauja po savo šalį, tai rodo paskutinių 3 metų tendencija – lietuvių procentaspo truputį didėja”, – teigė Kauno turizmo informacijos centro ir konferencijų biuro vadovas Sigitas Sidaravičius.

Pasak S. Sidaravičiaus, siekiant populiarinti Kauną, 2013 m. Europos žurnalistams buvo organizuojami informaciniai turai, kurių metu supažindinama su turistiniais traukos objektais Kaune, išskirtinėmis pramogomis ir renginiais.

„Sulaukėme žurnalistų iš D. Britanijos, Italijos, Suomijos, Belgijos, Vokietijos, Ispanijos, Prancūzijos, Austrijos, Norvegijos, Švedijos. Vienas iš sėkmingiausių vizitų 2013 metais buvo žurnalistų iš Bristolio, kurių straipsniai apie Kauną kaip turistinį miestą buvo publikuojami tokiuose leidiniuose kaip „Bristol 24/7″, „Folio”, „South Wales and West Media”, „The Bay Magazine”, „Blue Wings”, – akcentavo S. Sidaravičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA