Chaotiškai paskutinį kėlinį sužaidęs „Žalgiris” pralaimėjo „Lokomotiv-Kuban” | Kas vyksta Kaune

Chaotiškai paskutinį kėlinį sužaidęs „Žalgiris” pralaimėjo „Lokomotiv-Kuban”

BC Žalgiris nuotr.

Penktadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Eurolygos „Top 16“ etapo ketvirtojo turo rungtynėse itin prastai sužaidę ketvirtąją rungtynių dalį išvykoje rezultatu 75:80 pralaimėjo Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ komandai, kurioje žaidžia ir gerai lietuviams pažįstami Mantas Kalnietis su Simu Jasaičiu.

„Žalgirio“ situacija F grupėje po ketverių rungtynių – itin prasta. Kauniečiai patyrė keturis pralaimėjimus.

Į starto penketą su specialia užduotimi stabdyti Mantą Kalnietį išleistas Tomas Dimša ir jo komandos draugai mačo pradžioje gerai darbavosi gynyboje. Kitoje aikštės pusėje Paulius Jankūnas pelnė dvitaškį su pražanga ir vėliau perdavimu laisvam tritaškiui išvedė Justiną Dentmoną – 6:4. Krasnodaro ekipa surinko 5 taškus iš eilės, bet į savo krepšį praleido 3 tritaškius, kai Vyteniui Lipkevičiui ir J.Dentmonui asistavo Robertas Javtokas – 15:11. Nuo suolo į aikštę žengę Artūras Milaknis ir Martynas Pocius rungtyniavo drąsiai ir galingais reidais į kairiąją pusę baigė dvi atakas – 19:13. Skirtumą dar labiau padidino dvitaškį su pražanga įmetęs Kšištofas Lavrinovičius ir varžovą apžaidęs Mindaugas Kupšas – 24:15. Šeimininkams nepadėjo ir minutės pertraukėlė, nes po jos J.Dentmonas penktuoju rezultatyviu perdavimu apdovanojo iš toli pataikiusį K.Lavrinovičių ir pats sėkmingai užbaigė paskutiniąją pirmojo kėlinio ataką – 29:16.

Antrojo kėlinio pradžioje „Lokomotiv-Kuban“ pasižymėjo 5 taškais, bet varžovo gynybą dar kartą įveikė M.Kupšas, o J.Dentmonas po krepšiu surado R.Javtoką ir V.Lipkevičių. Po dar vieno R.Javtoko metimo skirtumas pasiekė 16 taškų (37:21). Krasnodaro ekipa treneriai į tai reagavo išleisdami žemesnius krepšininkus, kurie šį sprendimą pateisino pataikydami porą tolimų metimų (31:39). Stabtelėjusį „Žalgirio“ puolimą vėl gaivino baudas sumetęs ir rezultatyvų perdavimą R.Javtokui atlikęs J.Dentmonas. R.Javtokas realizavo ir abu baudų metimus, P.Jankūnas laisvą kampe surado V.Lipkevičių ir kauniečių persvara vėl tapo dviženklė – 46:34. Antrąjį kėlinį pelnydamas 15-ąjį tašką ir atlikdamas 9-ąjį rezultatyvų perdavimą (T.Dimšos tritaškiui) vainikavo J. Dentmonas – 51:39.

Trečiasis kėlinys prasidėjo abipusėmis klaidomis ir netaikliais metimais, kol galiausiai T.Dimša surado po krepšiu kertantį R.Javtoką. Netrukus Robertas pataisė netaiklų tiek komandos draugo, tiek savo metimą, o jį pakeitęs M.Kupšas po V.Lipkevičiaus perdavimo krepšį sudrebino dėjimu – 57:44. „Lokomotiv-Kuban“ lietuviai vėl kirpo skirtumą iki vienženklio (48:57), bet neapsigynė nuo tolimą dvitaškį pataikiusio V.Lipkevičiaus. Po Vytenio Čižausko ir T.Dimšos atkovotų kamuolių puolime, ilgą ataką dvitaškiu užbaigė P.Jankūnas – 61:50. Per paskutines trečiojo ketvirčio 4 minutes vienintelius 4 taškus „Žalgiriui“ pelnė puikų kėlinį sužaidęs R.Javtokas, tačiau žalgiriečiai neapsigynė nuo dviejų paskutinių M.Kalniečio atakų – 65:58.

Prasidėjus ketvirtajam kėliniui, M.Pocius vėl dukart griebė kamuolius puolime, kuriuos tritaškiu pavertė P.Jankūnas – 68:60. Tritaškį smeigė ir M.Kalnietis, bet V.Čižauskas jam atsakė tuo pačiu (71:63). Netrukus dvitaškiais apsikeitė Simas Jasaitis ir tas pats V.Čižauskas – 73:65. Likus žaisti puspenktos minutės, K.Lavrinovičius išlaikė tokią pačią persvarą (75:67), bet tada žalgiriečiai krito į duobę. Itin skaudus buvo Krunoslavo Simono tritaškis ir Sergėjaus Bykovo perimtas kamuolys, virtęs dvitaškiu su bauda – 75:75. „Žalgirio“ puolimas ir toliau buksavo, o „Lokomotiv-Kuban“ šovė dar vieną tritaškį, nulėmusį rungtynių baigtį. Paskutinės pusantros minutės puolant klostėsi chaotiškai ir kauniečiai turėjo pripažinti audringai sirgalių palaikytų šeimininkų pranašumą – 75:80.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA