Iš ledo gniaužtų Kaune išgelbėtos 37 gulbės | Kas vyksta Kaune

Iš ledo gniaužtų Kaune išgelbėtos 37 gulbės

Archyvo nuotr.

Ant ledo lūkuriuojantys paukščiai paskatino žmones skambinti ir reikalauti, kad gelbėtojai kuo skubiau važiuotų ir jiems padėtų. Lietuvos ornitologų draugijos atstovams, medžiotojams, miškininkams apsilankius kai kuriose nurodytose vietose įsitikinta, kad šiems paukščiams pagalbos nereikia, kad jie gali pakilti ir skristi. Vėliau jie taip ir padarė.

Tačiau tarp sveikųjų rasta ir tokių, kuriems pagalbos reikėjo. Gyvūnų globėjų asociacija, vykdanti Aplinkos ministerijos finansuojamas gyvūnų globos priemones, per kelias dienas visoje Lietuvoje surinko ir veterinarijos specialistų apžiūrai į Kauną atvežė 37 gulbes nebyles. Daugeliu atveju jas reikėjo paimti nuo dar netvirto ir pavojų gelbėtojams keliančio ledo.

Šiuo metu 6 iš atvežtų gulbių yra gydomos, joms prireiks ilgesnės priežiūros ir globos. Kitos gulbės sušilusios, apžiūrėtos ir išleistos į Nemuną prie Kauno elektrinės užtvankos.

Aplinkos ministerija primena, kad apie visus sužeistus, sergančius gyvūnus, kuriems reikalinga pagalba, galima pranešti Gyvūnų globėjų asociacijai tel. 8 686 44828.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA