Susisiekimo ministras mokė merą statybos paslapčių: tiltą reikia pradėti statyti užsitikrinus finansavimą | Kas vyksta Kaune

Susisiekimo ministras mokė merą statybos paslapčių: tiltą reikia pradėti statyti užsitikrinus finansavimą

Premjero delegacija nuo pat ryto besilankanti Kaune, aplankė statomą Panemunės tiltą, kur apžiūrėjo vykdomus darbus, o ministras rado progos pagrūmoti Kauno valdžiai, kad pradėjo statyti tiltą neužsitikrinę finansavimo šaltinių.

Vyriausybės vadovas Algirdas Butkevičius pasidžiaugė, kad Kauno meras prieš kelis mėnesius pakvietė apsilankyti Kaune, o apžiūrėjęs statomą Panemunės tiltą, kartu su susisiekimo ministru išsakė savo nuomonę apie vykstančius darbus.

„Reikia pripažinti, kad žiūrint į šias nuotraukas, kurios yra mums rodomos, akivaizdžiai matosi, kad tas tiltas paskutiniu metu buvo naudojamas su didžiule rizika. Ačiū Dievui, kad jis dar nesugriuvo. Tikrai galvosime, kaip paspartinti finansavimą šiais ir kitais metais.

Kaip ir minėjo Kauno meras, vienas iš šaltinių yra vietiniai resursai, kelių priežiūros plėtros finansavimo programa. Vargu ar per 2015-us metus bus galima užtikrinti pilną finansavimą.

Tikrai nėra jokių politinių nusistatymų. Aš už tai, kad objektai būtų tvarkomi sparčiai. Noriu aiškiai pasakyti, kad visi Lietuvos žmonės, kurie gyvena Vilniuje, Kaune ar Skuode nori matyti tam tikrus valdžios žingsnius, ir kad jie sakytų, kad Valstybė valdoma ūkiškai, tvarkingai ir matomi tam tikri rezultatai“, sakė A.Butkevičius.

Kauno meras A.Kupčinskas tikisi geranoriškumo iš Vyriausybės:„Tiltą norime užbaigti jau 2015 metais. Tilto statybos darbus vykdantys rangovai nė vienai dienai nebuvo nustoję dirbti. Tikimės abipusio ir geranoriško bendradarbiavimo su Vyriausybe sprendžiant finansavimo klausimus, kad ši sunki našta neužgultų mūsų vienų pečių”, – pabrėžė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius pagrūmojo Kauno merui, kad tilto statybos darbai pradėti neužsitikrinus finansavimo šaltinių: „Atsitiko taip kaip atsitiko. Jei tas tiltas techniškai buvo nusidėvėjęs, logiškai mąstant reikėjo pasirūpinti iš anksto, kaip bus finansuojamos statybos. Bet kokiu atveju, tas tiltas svarbus miesto gyventojams, jį reikia vienaip ar kitaip pastatyti.

Gaila, kad pradėti darbai nenumačius finansavimo šaltinių, gaila, kad nepasinaudota privataus ir viešojo sektoriaus bendradarbiavimo sistema. Kiek žinau, savivaldybė planuoja 30% tilto vertės finansuoti, 30% prisidės statytojai, šiek tiek bus skiriama iš Valstybės biudžeto“, sakė R.Sinkevičius.

Susisiekimo ministras pristatė ir skaičius, kad Valstybė ženkliai prisideda prie tilto statybų, tuo tarpu savivaldybės indėlis – minimalus. „Per 2012-2013 m. iš kelių plėtros fondo skirta 11 mln. litų, savivaldybė per tą laiką skyrė tik 1 mln. litų. Nors sąmata dar nėra patvirtinta, mes numatome šiais metais skirti ne mažiau kaip 5 mln. litų.

Aš džiaugiuosi, kad meras viešoje erdvėje yra pasakęs, kad tiltas bus baigtas statyti 2015 m. Bet tik noriu paneigti vieną gandą, kad kažkas yra pasižadėjęs iš centralizuotų fondų skirti 15 mln. litų. 5 pažadam, bet dėl 15 mln. litų perspektyvų nedaug“, nuogastavo R.Sinkevičius.

Šiai dienai objekte yra atlikta darbų už 35 mln. litų, iš užsakovo gauta 12 mln. litų. Visi kiti darbai atlikti už UAB „Kauno tiltai“ lėšas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA