„Girstučio” vardą keis už 2 milijonus litų | Kas vyksta Kaune

„Girstučio” vardą keis už 2 milijonus litų

Evaldo Virkečio nuotr.

Kauno miesto taryba pritarė sprendimui organizuoti „Girstučio” rūmų pavadinimo perdavimo už atlygį viešąjį konkursą. Konkurso laimėtojas įgis teisę suteikti pavadinimą visam kompleksui, kuriame veikia Kauno plaukimo centras ir VšĮ „Girstučio” kultūros ir sporto centras.

„Pasaulyje yra susiformavusi praktika parduoti įvairių sporto kompleksų ar kitų pastatų pavadinimus, todėl natūralu, kad ir „Girstučio” kompleksui ieškomas naujas pavadinimas už tam tikrą atlygį”, – teigė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Pasak Kauno mero, už komplekso pavadinimą gautos lėšos turėtų būti skirtos miesto baseinų ar kitų sporto objektų atnaujinimui.

Tarybos priimtame sprendime nurodyta, kad šiam pastatui gali būti suteiktas tik lietuviškas pavadinimas, atitinkantis visuomenėje priimtus moralės normos kriterijus. Jis negali būti susietas su alkoholio, tabako gaminiais, trikdyti visuomenės saugumo, viešosios tvarkos, kurstyti turtinės, rasinės, religinės ar socialinės neapykantos, prievartos ir diskriminacijos. Teisė kompleksui suteikti pavadinimą negali būti parduota už mažiau nei 2 mln. litų. Pavadinimas už atlygį bus perduotas ne ilgesniam nei 20 metų laikotarpiui.

Neoficialiomis portalo žiniomis, vienas iš pavadinimo pirkėjų konkurse bus biokurą deginanti įmonė, vykdanti veiklą Kaune. Tiesa, jos pavadinimas ne lietuviškas, kaip kad anksčiau teigė tarybos nariai. Jie norėjo, kad pavadinimas būtų išimtinai lietuviškas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA