Rusijos plaukikė J. Jefimova įkliuvo dėl dopingo, R.Meilutytė gali papildyti medalių kolekciją | Kas vyksta Kaune

Rusijos plaukikė J. Jefimova įkliuvo dėl dopingo, R.Meilutytė gali papildyti medalių kolekciją

delfi.lt 2014/01/17 12:31
Stop kadras iš lrt.lt

Rusijos naujienų portalai skelbia, kad dėl galimo dopingo vartojimo įkliuvo geriausia 2013 metų šalies plaukikė Julija Jefimova. Jai gresia dvejų metų diskvalifikacija.

Be to, jei bus patvirtinta, kad jos dopingo testas iš tiesų teigiamas – iš sportininkės turėtų būti atimti ir visi nuo to laiko iškovoti apdovanojimai (pranešama, kad rusė įkliuvo spalio mėnesį).

J. Jefimovos B mėginio dopingo testo rezultatai dar neskelbiami, tačiau ekspertai beveik neabejoja, kad plaukikei nepavyks išvengti griežtų sankcijų.

21-erių metų J. Jefimova teisinasi, jog draudžiamo preparato dehidroepiandrosterono (DHEA) jos organizme galėjo atsirasti, nes ji vartojo dietinius maisto produktus.

Viename interviu rusė prisipažino, kad prieš išvykdama į JAV ji net norėjo baigti savo plaukikės karjerą, rašo delfi.lt.

„Svarsčiau arba ką nors pakeisti, arba visai baigti karjerą. Galiausiai nutariau, kad priimdama tokį kardinalų sprendimą, turiu dar pabandyti. Kaip tik tada sulaukiau tokio pasiūlymo ir supratau, kad jis ir yra tai, ko man reikia“, – teigė ji.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA