A.Kupčinskas tęsia kovą su naktiniais barais, o S.Buškevičius siūlo įvesti sausą įstatymą | Kas vyksta Kaune

A.Kupčinskas tęsia kovą su naktiniais barais, o S.Buškevičius siūlo įvesti sausą įstatymą

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas panaikino žemesnės instancijos teismo nutartį dėl dviejų Kaune veikiančių pseudo barų. Juose lieka galioti Kauno miesto tarybos priimtas sprendimas, draudžiantis naktinę prekybą alkoholiniais gėrimais. Tuo tarpu šį ketvirtadienį Kauno miesto taryba bendruomenių siūlymu į juodąjį sąrašą įtraukė dar du miesto pseudo barus.

Kauno miesto savivaldybė teisme pasiekė pirmąją pergalę prieš du pseudo barus, esančius R. Kalantos ir Veiverių gatvėse. Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) neskundžiama nutartimi panaikino laikinąsias apsaugos priemones, kurios buvo priimtos pirmosios instancijos teisme. Šiuose baruose liks galioti Kauno miesto tarybos priimtas sprendimas, draudžiantis prekybą alkoholiu nuo 22 iki 8 val. ryto.

„Pirmos instancijos teismas nepakankamai įvertino visas aplinkybes. Ypač įdomus teismui pateiktas buvo vieno pseudo baro atstovo argumentas, kad dėl tarybos sprendimo jie praras nuolatinius klientus. Bet juk siekiama, kad alkoholizmo plitimas būtų sustabdytas. Panaikintos laikinosios apsaugos priemonės reiškia, jog tuose baruose vėl įsigalioja tarybos priimtas sprendimai riboti prekybą alkoholiu nakties metu nuo 22 iki 8 valandos. Ateityje ir toliau laikysimės savo pozicijos ir kovosime su likusiais viešosios tvarkos drumstėjais”, – akcentavo Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Atsižvelgė į argumentus

LVAT konstatavo, jog pirmosios instancijos teismas netinkamai įvertino reikšmingas aplinkybes byloje ir nutarė tenkinti Kauno miesto savivaldybės atskirąjį skundą, kuriuo buvo prašoma panaikinti Kauno apygardos administracinio teismo 2013 m. gruodžio 3 d. nutartį ir išspręsti klausimą iš esmės – pareiškėjo prašymą dėl reikalavimo užtikrinimo priemonių atmesti.

„Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas atsižvelgė į savivaldybės išsakytus motyvus bei argumentus ir panaikino šiems barams laikinąsias apsaugos priemones. Dabar byla bus toliau nagrinėjama, o tarybos sprendimas lieka galioti”, – teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis.

„Alkoholio prieinamumą reikia nuolatos mažinti – tai yra didžiausias visuomenės priešas. Iš viso aš būčiau už sausą įstatymą, geriau jau žmonės sportuotų ir už tuos pinigus, kur išleidžia alkoholiui eitų į kultūros renginius”, – pabrėžė Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius.

Į juodąjį sąrašą pateko dar daugiau „pseudobarų”

Praėjusį ketvirtadienį vykusio Kauno miesto tarybos posėdžio metu teisė nuo 22 iki 8 val. prekiauti alkoholiniais gėrimais buvo apribota dar dviem pseudo barams, veikiantiems Aukštaičių ir Kovo 11-osios gatvėse. Dėl šių „taškų” veiklos apribojimo kreipėsi vietos bendruomenės.

Į Žaliakalnio seniūniją kreipęsis bendruomenės centras „Aušra” informavimo, jog Aukštaičių g. 11 esantis baras kelia pavojų bendruomenės saugumui, gyventojai skundžiasi nesaugia aplinka, dėl naktinės prekybos alkoholiu šioje gatvėje nuolat būriuojasi neblaivūs asmenys.

Bendrija „Žilvitis” kreipėsi dėl Kovo 11-osios g. 116 veikiančio pseudo baro, kuris įsikūręs gyvenamųjų namų kvartale ir kelia pavojų aplinkinių namų gyventojams. Nuolatinis triukšmas, nešvara, alkoholiniai gėrimai pardavinėjami net ir paaugliams – tokius argumentus pateikė kauniečiai, pasiūlę uždrausti visą parą veikiančioje įstaigoje naktinę prekybą alkoholiu.

„Matome, jog mūsų iniciatyva išjudino bendruomenes, jos tapo aktyvesnės ir pačios prisijungia prie kovos su pseudo barais”, – sakė A. Kupčinskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA