Kauno „Žalgiris” – Tel Avivo „Maccabi”: iki pirmosios pergalės TOP 16 trūko tiek nedaug | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgiris” – Tel Avivo „Maccabi”: iki pirmosios pergalės TOP 16 trūko tiek nedaug

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienio vakarą Eurolygos rungtynėse bandė iškovoti pirmąją pergalę „TOP 16” etape su Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkais, tačiau šis planas nebuvo įgyvendintas. Rungtynes rezultatu 78:87 Kauno „Žalgiris“ pralaimėjo. Izraeliečiai „Top 16” etape po rungtynių Kaune turi 3 pergales, „Žalgirio“ kraityje – trys pralaimėjimai.

ŽALGIRIO FANŲ IR ŠOKĖJŲ GALERIJA

Žaidėjų mintys rūbinėje iš karto po rungtynių ir vyr. trenerio komentaras – žemiau esančiame vaizdo siužete.

„Žalgirio“ arenoje be tūkstantinės kauniečių sirgalių minios, rungtynes stebėjo ir grupelė krepšinio aistruolių is Izraelio, pasipuošusi geltonos spalvos komandos atributika, ant savo tribūnos iškėlę plakatą „Gate 11”.

Prieš rungtynes Kaune nutiko nedidelis kuriozas. Pristačius komandas, kai arenoje nutilo sirgaliai ir pradėjo giedoti Lietuvos himną, Tel Avivo komandos fanai pradėjo garsiai švilpti, tačiau supratę ar perspėti, kad dabar giedama tautiška giesmė, greitai nutilo.

Žalgiriečiai mačą pradėjo su galinga sprogstamąja jėga. Po Justino Dentmono perdavimų tritaškį smeigė Paulius Jankūnas bei įdėjo Robertas Javtokas (5:2). „Žalgirio“ aukštaūgiai nesustojo: R.Javtokas pelnė dar 4 taškus, P.Jankūnas vienas prieš vieną apžaidė varžovą – 11:8. Tada šeimininkai tiesiog puikiai sužaidė gynyboje, o J.Dentmonas dviem identiškais perdavimais greitose atakose dėjimams išvedė P.Jankūną ir Vytenį Lipkevičių – 15:8. Po minutės pertraukėlės kamuolį perėmęs V.Lipkevičius ir vėliau tritaškį įmetęs Tomas Dimša padidino Kauno komandos persvarą iki 9 taškų (20:13). Galiausiai pasižymėjo ir J.Dentmonas bei Kšištofas Lavrinovičius, o sužaidus 10 minučių „Žalgiris“ pirmavo 25:19.

Pirmuosius 6 antrojo kėlinio taškus pelnė „Maccabi“ (24:25). „Žalgirio“ taškų sąskaitą atidarė iš vidutinio nuotolio pataikęs J.Dentmonas ir antrąjį tritaškį įmetęs P.Jankūnas – 30:24. Tel Avivo ekipa vėl priartėjo, bet iš toli pataikė ir K.Lavrinovičius (33:27). Kėliniui persiritus į antrąją pusę Kasparas Vecvagaras puikiai įvedė porą kamuolių P.Jankūnui, o J.Dentmonas pridėjo 7 taškus – 44:36. Prieš pat didžiąją pertrauką aštuntasis J.Dentmono perdavimas leido P.Jankūnui pelnyti 16-ąjį tašką, o „Žalgiriui“ pirmauti 46:38.

Trečiojo kėlinio pradžioje J.Dentmonas dviem taikliais metimais išlaikė 8 taškų persvarą (50:42). Jo perdavimas prie trijų taškų linijos stovinčiam P.Jankūnui ir šio tritaškis pranašumą dar padidino – 53:44. Gražų perdavimą po krepšiu įkirtusiam V.Lipkevičiui atliko ir R.Javtokas, bet du svečių tritaškiai per keletą sekundžių skaudžiai sumažino skirtumą (55:52). Žalgiriečiams nepadėjo nei minutės pertraukėlė, nei K.Vecvagaro prasiveržimas, nes „Maccabi“ pelnė dar 8 taškus ir pirmą kartą persvėrė rezultatą – 60:57. Situacija pagerėjo, kai po tritaškį pataikė K.Lavrinovičius ir Artūras Milaknis, o po trečiojo kėlinio rezultatas buvo lygus – 63:63.

Pirmosios „Maccabi“ atakos metu ketvirtajame kėlinyje svečiams tiesiog „nuskilo“ – T.Rice‘as įmetė desperatišką tritaškį su sirena. Jam iškart tuo pačiu atsakė J.Dentmonas, o jo pavyzdžiu pasekė T.Dimša, pataikęs iš kampo. Apsigynę žalgiriečiai surengė greitą ataką, kurią po dešimtojo J.Dentmono rezultatyvaus perdavimo dėjimu pabaigė T.Dimša – 71:68. Tada žalgiriečiams apmaudžiai išsisuko keli metimai iš po krepšio ir svečiai už tai neatleido, pelnydami 8 taškus be atsako – 71:76. Žalgiriečius gelbėjo varžovų surinktos asmeninės pražangos, po kurių baudas realizavo K.Lavrinovičius ir P.Jankūnas (75:78). Apsigynus, situaciją galėjo pakeisti P.Jankūno ataka, bet teisėjai jam skyrė pražangą puolime. Tai pavirto į „Maccabi“ tritaškį (75:81), kurį pabandė neutralizuoti J.Dentmono šūvis (78:82). Deja, per paskutinę minutę žalgiriečiai porą kartų apmaudžiai paslydo pradėdami atakas ir pakeisti rungtynių eigos nebepavyko – 78:87.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA