Į Jūsų klausimus atsako advokatė R.Kazlauskienė | Kas vyksta Kaune

Į Jūsų klausimus atsako advokatė R.Kazlauskienė

Tradiciškai pirmadienį advokatė Raimonda Kazlauskienė atsako į Jūsų klausimus.Ką daryti žmogui, norinčiam teisiniu keliu susigrąžinti skolą, tačiau neturinčiam pakankamai lėšų? Ar teismo durys jam lieka užvertos?

Norėčiau kreiptis į teismą dėl skolos priteisimo, tačiau manau, kad neužteks turimų lėšų. Norėčiau paklausti, kokios lengvatos taikomos nepasiturintiems asmenims kreipiantis į teismą?

Jei jūsų turtas ir metinės pajamos neviršija Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatytų turto ir pajamų lygių, jūs turite teisę į visišką arba dalinę nemokamą valstybės garantuojamą teisinę pagalbą. Dėl tokios pagalbos suteikimo reikia kreiptis į savivaldybę, pagal deklaruotą gyvenamąją vietą.

Taip pat, paduodamas ieškinį, galite prašyti teismo atleisti jus nuo dalies žyminio mokesčio sumokėjimo, remiantis LR Civilinio proceso kodekso 83 str. 3 d. Su prašymu atleisti nuo dalies žyminio mokesčio sumokėjimo teismui taip pat turi būti pateikti įrodymai apie jūsų gaunamas pajamas, santaupas, nekilnojamąjį turtą, išlaikomus asmenis ir kita panašaus pobūdžio informacija.

Primename, kad klausimus, į kuriuos pageidaujate advokatės atsakymų, galima siųsti el.paštu kaunas@kasvyksta.lt

Pageidaujančius asmeninės konsultacijos ir teisinių paslaugų, prašome kreiptis tiesiogiai į advokatę telefonu 8 671 29151, arba atvykti į advokatų kontorą R. Kazlauskienė ir partneriai, esančią I. Kanto 24-12, Kaune.

Informuojame, kad jau veikia ir nauja advokatų kontoros R. Kazlauskienė ir partneriai interneto svetainė : www.advocatera.lt .

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA