Šimtametė garliaviškė siūdavo sutanas klebonams | Kas vyksta Kaune

Šimtametė garliaviškė siūdavo sutanas klebonams

Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Motociklu su vyru apkeliavusi Lietuvą, dalį gyvenimo praleidusi tremtyje, sausio 10 d. Garliavos seniūnijos gyventoja Anastazija Lapinskienė šventė 100-to metų sukaktį.

Šimtametę pasveikino Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas, Garliavos seniūnė Nijolė Tarvydienė, „Sodros“ atstovai, informuoja krs.lt.

Moteris našlė, savo vaikų neturi. Ištekėjo būdama 56 metų. Vyrui tuomet buvo 63. Anksti sukurti šeimą Anastazijai sutrukdė pati lemtis: partizaninėse kovose žuvo jos draugas, o vėliau moteris buvo ištremta į Krasnojarsko kraštą.

A. Lapinskienė kilus iš Janaukos kaimo, Prienų rajone. Moters tėvai buvo ūkininkai, turėjo 30 ha žemės. Anastazija antroji iš keturių šeimoje augusių seserų. Tremtyje moteriai teko daug ir sunkiai dirbti fermose. Grįžusi į Lietuvą dirbo kolūkyje, išmoko siuvėjos amato.

Anastazija pasakojo, kad tuomet apsiūdavusi ne tik Garliavos ponias, bet ir klebonus – juos papuošdavo sutanomis.

Siūti išmokė ir savo dukterėčią Linutę Mariją Kubilienę. Jai moteris dovanojo rūpestį, šilumą ir meilę.

„Teta man pasiūdavo puošniausių drabužių, dalijosi išmintingais patarimais, kuomet brendau, – pasakojo L. M. Kubilienė.

Dukterėčia tvirtino, kad Anastazija yra užsispyrusi. Išklauso, nesiginčija, tačiau visuomet padaro taip, kaip jai reikia.

Paklausta ilgaamžiškumo paslapties senolė tikino, kad tai visai nedaug – gaivus oras kaime, sveikas maistas ir draugiška bendrystė su žmonėmis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA