Už 13 kanapių sėklų kaunietei teks sumokėti tūkstantinę baudą | Kas vyksta Kaune

Už 13 kanapių sėklų kaunietei teks sumokėti tūkstantinę baudą

delfi.lt 2014/01/08 16:02
Archyvo nuotr.

Kauno apygardos teismas trečiadienį baigė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje Ugnė Sinkevičiūtė kaltinta neteisėtu disponavimu narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti. 23 metų kaunietė praėjusiais metais iš Nyderlandų bandė parsisiųsti 13 kanapių sėklų. Tačiau mergina sulaukė ne siuntinio, o policijos pareigūnų vizito.

Šiais metais Kauno technologijos universitetą (KTU) baigusi U. Sinkevičiūtė savo kaltę pripažįsta ir tikina, kad jos poelgis buvo „didelė klaida“.

Kauno apygardos sprendimu kaunietei „už klaidą“ skirta 3,9 tūkst. Lt bauda.

U. Sinkevičiūtė vienoje internetinės prekybos svetainėje prisiregistravo tėčio vardu dar 2012 metų kovą. Mergina užsisakė 10 vienetų kanapių rūšies „White Widow“ sėklų. Pardavėjai pridėjo dar tris vienetus sėklų. Iš viso už prekes kaunietė paštu persiuntė 62,5 euro. Visų sėklų svoris siekė 0,2533 gramo.

Mergina teisme tikino, kad sėklas siuntėsi iš smalsumo, nes „filmuose ir visuomenės informavimo priemonėse šiais laikais tai skatinama“.

„Siųsdamasi sėklas net nemaniau, kad darau nusikaltimą, nes prekyba vyksta be jokių apribojimų“, – teisme kalbėjo kaunietė.

U. Sinkevičiūtė neigė, kad ketino sėklas pasėti. Merginos teigimu, ji norėjo jas apžiūrėti ir pakramtyti. Tačiau ekspertų teigimu, psichotropinių medžiagų kanapių sėklose nėra ir jokio poveikio jos neturi. Nepaisant to, kanapių dalys, neišskiriant sėklų, priskiriamos narkotinėms medžiagoms.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA