Po „kamuolinių” ir „agurkinių” susišaudymo Šilainiuose – teismo malonė | Kas vyksta Kaune

Po „kamuolinių” ir „agurkinių” susišaudymo Šilainiuose – teismo malonė

delfi.lt 2014/01/06 14:38

Kauno apygardos teismas baigė nagrinėti bylą, kurioje buvo narpliojamos prieš beveik ketverius metus Kaune kilusio susišaudymo aplinkybės. Tuomet Šilainių mikrorajone buvo sužeisti trys su nusikalstama „agurkinių“ gauja siejami kauniečiai. Į teisiamųjų suolą sėdusį Ediką Mikučiauską dėl pagrindinių veikų teismas išteisino.

Prokurorė kaunietį siūlė už grotų pasiųsti 10 metų. Teismas konstatavo, kad 42 metų E. Mikučiauskas šaudė į užpuolikus ir tai buvo būtinoji gintis.

Tačiau teismas E. Mikučiauską pripažino kaltu dėl dokumentų klastojimo – kaunietis buvo pateikęs suklastotą medikų pažymą. Už tai jam skirta 6,5 tūkst. Lt bauda. Kadangi E. Mikučiauskas po nusikaltimo buvo 10 parų suimtas, bauda sumažinta iki 3,9 tūkst. Lt.

Beje, šioje byloje visi trys nukentėjusieji teigė, kad ne E. Mikučiauskas į juos šaudė. Taip pat jie nepareiškė jokių pretenzijų, nepateikė ieškinių. Tai apsunkino bylos eigą.

Prokurorė pastebėjo, kad įvykio vietoje buvo rastos penkios kulkų tūtelės – visos jos paleistos iš legaliai E. Mikučiauskui savigynai išduoto pistoleto „Glock“.

Teigiama, kad į kaltinamųjų suolą sėdęs ir vadybininku vienoje įmonėje dirbęs E. Mikučiauskas tiesiogiai su „kamuoliniais“ nesusijęs. Tačiau kaltinimai pareikšti būtent jam.

Tuo tarpu nukentėjusioji pusė – T. Petrošius ir M. Nauronis – regis nori užglaistyti įvykio detales. Abu teisme tvirtino, kad į juos šaudė tikrai ne E. Mikučiauskas.

Teismas konstatavo, kad šaudė E. Mikučiauskas, tačiau tai buvo būtinoji gintis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA