Kauno „Žalgiris” Top 16 kovas pradėjo skaudžiu pralaimėjimu Miuncheno „Bayern” klubui | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgiris” Top 16 kovas pradėjo skaudžiu pralaimėjimu Miuncheno „Bayern” klubui

Archyvo nuotr.

Kauno „Žalgiris“ penktą kartą iš eilės kovoja su stipriausiomis Eurolygos „Top 16” komandomis ir penktadienio vakarą rungtynėmis namuose su Miuncheno “Bayern” pradėjo antrojo turo rungtynes. Rungtynes „Žalgirio“ arenoje stebėjo ir kauniečių komandą palaikė pilnos tribūnos krepšinio aistruolių, tačiau net ir tai neleido „Žalgiriui“ iškovoti pergalės.

Kauniečiams namuose nepavyko pasipriešinti svečiams iš Miuncheno, kurie rungtynes laimėjo triuškinančiu rezultatu 66:84. (10:15, 26:33, 12:24, 22:12).

Rezultatyviausiai kauniečių gretose žaidė J.Dentmon (12), T.Klimavičius ir A.Milankis (9), K.Vecvagars (8).

Kauno „Žalgirio“ vyr. treneris Saulius Štombergas sakė, kad komandai šiandien nepavyko įgyvendinti, ką buvo sugalvoję, o priešininkai buvo kovingai nusiteikę: „Noriu pasakyti, kad priešininkai atrodė stipriai. Buvo matyti jų trenerio braižas, ypač gynyboj. Jie mus spaudė po visą aikštelę, neleido daryti ką norėjom ir tai pabaigoje komandą išmušė iš vėžių. Jie turi gerą sudėtį, tuo jie naudojosi. Jie spaudė Dentmoną, jis negalėjo visas rungtynes atsilaikyti preš tokius žaidėjus. Tris kėlinius mes pralošėm, ketvirtam parodėm tą žaidimą, bet ir tai, ne pilnai. Priešininkai tiek puolė, tiek gynėsi labai gerai ir pelnytai laimėjo“, sakė treneris.

Miuncheno “Bayern” vyr. treneris Svetislav Pešić pasidžiaugė, kad jo komanda „Top 16” pradėjo pergale, o žaidėjai buvo taiklūs prie tritaškio linijos: „Esu laimingas laimėdamas Lietuvoje, krepšinio šalyje. Šiandien žengėme į aikštę būdami motyvuoti, buvome švieži beveik 34 minutes. Pavyko sustabdyti J.Dentmon, kuris yra puikus žaidėjas. Būtent komandinė gynyba daug ką lėmė, tai buvo viena iš pergalės priežasčių. Tai leido komandai įgyti pasitikėjimą ir iškovoti pergalę. Tikiu, kad tai pirma, bet ne paskutinė pergalė Miuncheno „Bayern“ komandai“, po rungtynių Kaune sakė S. Pešić.

Komandai rungtynėse padėti negalėjo Martynas Pocius, Siim-Sander Vene, Mindaugas Kupšas.

Kovos kauniečiams „Top 16” etape lengvos nebus. F grupėje žalgiriečiai kausis su Madrido „Real“, Maskvos CSKA, Tel Avivo „Maccabi Electra“, Stabulo „Galatasaray“, Krasnodaro „Lokomativ-Kuban“, Belgrado „Partizan NIS“ ir Miuncheno „Bayern“. Su kiekvienu iš jų bus sužaistos dvejos rungtynės. Viso laukia 14 rungtynių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA