Kauno „Žalgiris” ruošia ginklus „Top 16” etapui, pirmos rungtynės – penktadienį | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgiris” ruošia ginklus „Top 16” etapui, pirmos rungtynės – penktadienį

Penktadienį Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pradeda Eurolygos „Top 16” turo kovas, o pirmosios varžybos vyks su Miuncheno „Bayern“ klubu. Kauniečiams tai gali būti itin sunki kova, nes vokiečiai yra lyderiai pagal atkovotus kamuolius ir viena rezultatyviausių Eurolygos komandų.

Kovos kauniečiams „Top 16” etape lengvos nebus. F grupėje žalgiriečiai kausis su Madrido „Real“, Maskvos CSKA, Tel Avivo „Maccabi Electra“, Stabulo „Galatasaray“, Krasnodaro „Lokomativ-Kuban“, Belgrado „Partizan NIS“ ir Miuncheno „Bayern“ klubais. Su kiekvienu iš jų bus sužaistos dvejos rungtynės. Viso laukia 14 kovų.

Kauno „Žalgirio“ vyr. treneris prieš rungtynes sakė, kad tai bus rimtos rungtynės su solidžiai žaidžiančia komanda: „Bayern“ pagal naudingumą, atkovotus kamuolius mūsų grupėje eina po Madrido „Real“. Žinant kad tai pirmos rungtynės ir kad žaidžiam namuose, mums reikia kautis, o bus nelengva“, sakė Saulius Štombergas.

Treneris pasakojo, kad šventiniu laikotarpiu kauniečiai nors ir spėjo pailsėti, bet turėjo nemažai treniruočių ir komanda yra pasiruošusi bei nusiteikusi laimėti.

„Rytoj mes žaisim ne pilna sudėtimi: komandai padėti negalės Martynas Pocius, Siim-Sander Vene, Mindaugas Kupšas. Mes į tai nežiūrime, mes žiūrim, ką turim“, teigė strategas.

Tuo tarpu komandos žaidėjas Tadas Klimavičius sakė, kad ištudijavę varžovų žaidimą suprato, kad jie yra labai gera komanda su stipria priekine linija. Bet namuose jie stengsis laimėti ir padovanoti pergalę žiūrovams.

„Apskritai šiais metais stebina jų komandos žaidimas. Pirma, jie turi labai gerą ir žinomą trenerį Svetislav Pešić , antra – labai gerai sukomplektuotą komandą. Reikia atkreipti dėmesį, kad bus labai sunkios rungtynės“, sakė T.Klimavičius.

Paklaustas apie algas žaidėjams, krepšininkas neatviravo. Pasiteiravus, ar nesiruošia kreiptis į teismą ir prisiteisti nesumokėtą atlyginimą, T.Klimavičius patikino taip pinigų neplanuojantis atsiimti: „Kiekvieno asmeninis reikalas, jei neina su juo žmogiškai susitarti. Manęs tas dalykas neglumina, esu susitaręs su „Žalgiriu“ per kiek metų bus išmokėtas atlyginimas, lauksim ir tikiuosi, kad atiduos“, vylėsi T.Klimavičius.

Rungtynės „Žalgirio“ arenoje penktadienį prasidės 19:45 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA