Naujas šviesoforas praneša, už kiek sekundžių bus galima saugiai pereiti gatvę | Kas vyksta Kaune

Naujas šviesoforas praneša, už kiek sekundžių bus galima saugiai pereiti gatvę

Vytauto prospektą ties Laisvės alėja kirsdami kauniečiai nuo šiol žinos, už kiek laiko įsijungs pėsčiųjų perėjos šviesoforas, nes pirmą kartą Kaune įrengtas eismo reguliatorius su laikmačiu.

Šis naujasis šviesoforas yra eksperimentinis ir jei pasiteisins, bus svarstoma apie tokių įrengimą ir kitose pėsčiųjų perėjose.

„Šviesoforus su laikmačiais pamačiau Rygoje. Įrengti pirmąjį tokį šviesoforą Kaune pasiūliau bendrovei „Kauno gatvių apšvietimas”, kuri ir įgyvendino mano idėją”, – teigė Kauno miesto vicemeras Stanislovas Buškevičius.

„Ši sankryža pasirinkta dėl to, jog yra plati, o pėsčiųjų ir transporto priemonių eismas yra ypač intensyvus. Ateityje, planuojame rekonstruoti visas Savanorių prospekte esančias 22 šviesoforines sankryžas. Jeigu šis eksperimentas pasiteisins, bus galima galvoti apie galimybę laiką rodančius šviesoforus įrengti ir šioje itin judrioje, plačioje gatvėje”, – teigė Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Tuo tarpu Vytauto prospekto transporto mazge yra ir daugiau naujovių. Štai sukant iš Laisvės alėjos į Vytauto prospektą, taip pat įrengtas šviesoforas, kurio dėka vairuotojai lengviau galės atlikti kairįjį posūkį link Parodos gatvės, pėstiesiems čia taip pat įrengtas papildomas šviesoforas.

Dar viena naujovė: nuo Parodos gatvės iki stoties reguliuojami šviesoforai ir bandoma padaryti žalią transporto koridorių, kad Vytauto prospektu važiuojančios transporto priemonės galėtų judėti nesustodamos prie kiekvieno šviesoforo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA