Kauno „Žalgiris” patyrė triuškinantį pralaimėjimą Vilniuje | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgiris” patyrė triuškinantį pralaimėjimą Vilniuje

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai baigė šių metų kovas ir sekmadienį Vilniaus „Siemens“ arenoje LKL čempionate kovojo ir pralaimėjo amžiniems priešininkams – „Lietuvos ryto“ krepšinio klubui rezultatu  58:90.

Prieš rungtynes Vilniuje į atlapus vieni kitiems kibo Vilniaus ir Kauno krepšinio komandų sirgaliai (vaizdo įrašai žemiau).

Po rungtynių „Žalgirio” treneris Saulius Štombergas sakė, kad komanda pralošė pelnytai: „Čia būna tokios rungtynės principinės, dažniausiai tokias kovas laimi principingumas, šiuo metu nebuvo mūsų komandoje tai, nedegė akys, iš pat pradžių atidavėm iniciatyvą. Galima atrasti įvairių priežasčių ir tai ne pasiteisinimas, kad mes pavargę. Iš mano pusės gal irgi yra klaidų, mes visi kalti, neatrodėm taip, kaip turėjom atrodyti, naujais metais prašysime Kalėdų senio, kad atneštų naujų jėgų ir pergalių. Mes šiandien pilnai pralošėme viskame: tiek noru laimėti, tiek pataikyme, patys matėt, nebuvo šiandien tas „Žalgiris”, kurį norime matyti”, sakė kauniečių strategas.

Pirmosios dvi „Žalgirio“ atakos buvo sėkmingos: puskablį įmetė Robertas Javtokas bei atakai likusias 6 sekundes tritaškiu pavertė Artūras Milaknis – 5:2. Tačiau po to net 6 iš eilės žalgiriečių bandymai užpulti varžovų krepšį nebuvo sėkmingi ir „Lietuvos rytas“ persvėrė rezultatą 11:5. Kauniečiai puolimą išjudino ir toliau išnaudodami R.Javtoką. Po tikslių komandos draugų perdavimų jis pelnė dar 6 taškus, bet kitoje aikštės pusėje „Lietuvos ryto“ krepšininkai atakavo itin taikliai ir atsiplėšė 21:11. Iš R.Javtoko estafetę perėmė Kšištofas Lavrinovičius, surinkęs 5 taškus, tačiau po pirmojo kėlinio „Žalgiris“ atsilikinėjo 16:30.

Antrąjį kėlinį energingai pradėjo Tomas Dimša. Kertantį po krepšiu jį surado Kasparas Vecvagaras, po to T.Dimša perėmė kamuolį ir surengė greitą ataką, kurią užbaigė Tadas Klimavičius (20:30). Visgi gynyboje žalgiriečiai nesugaudydavo varžovų ir šie surinkę 9 taškus be atsako nutolo 39:20. „Žalgirį“ iš sąstingio bandė žadinti K.Vecvagaras, pelnęs 6 taškus iš eilės (26:44). Po to beveik 3 minutes truko tuščia atkarpa, per kurią iš krepšio apmaudžiai išsisuko keli žalgiriečių metimai. Pirmieji tylą ir vėl nutraukė vilniečiai. K.Lavrinovičius pataikė dvitaškį iš vidutinio nuotolio, bet įpusėjus mačui „Žalgirio“ deficitas siekė 25 taškus – 28:53.

Tik prasidėjus trečiajam kėliniui pirmuosius savo taškus pelnė Justinas Dentmonas, Vytenis Lipkevičius ir Paulius Jankūnas (34:55). J.Dentmonas gražų reidą po krepšiu užbaigė net su pražanga (37:57), bet per likusias beveik 7 trečiojo ketvirčio minutes žalgiriečiai iš žaidimo taškų nebepelnė. Tikslą pasiekė vos 3 baudų metimai iš 6 ir dar vieną blogą kėlinį sužaidę kauniečiai susitaikė su pralaimėjimu – 40:71.

Ketvirtajame kėlinyje aikštelėje žaidė mažiau rungtyniaujantis „Žalgirio“ penketas. Jam vaizdo pakeisti nepavyko. T.Dimša pelnė 2 taškus greitame puolime, bet patyrė kojos traumą. Tauras Jogėla ir K.Vecvagaras sumetė baudas (45:77). Net ir pirmaudami solidžia persvara vilniečiai nevengė žaisti grubiai. „Lietuvos ryto“ puolėjas S.Jelovacas buvo nubaustas dviem nesportinėmis pražangomis ir buvo diskvalifikuotas. Įpykdytas P.Jankūnas dėjimu sudrebino varžovų krepšį, 4 taškus pelnė T.Klimavičius, po du pridėjo V.Čižauskas, T.Jogėla ir V.Lipkevičius, bet „Žalgiris“ turėjo pripažinti varžovų pranašumą – 58:90.

Rungtynėse sostinėje nežaidė traumas patyrę ir besigydantys Martynas Pocius, Siimas Sanderis Vene, Artūras Gudaitis ir vakar susirgęs Mindaugas Kupšas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA