Ketvirtadienį Kaune buvo triuškinami „agurkiniai”, įtarimai pareikšti daugiau nei 50 asmenų | Kas vyksta Kaune

Ketvirtadienį Kaune buvo triuškinami „agurkiniai”, įtarimai pareikšti daugiau nei 50 asmenų

Archyvo nuotr.

Šiandien nuo ankstyvo ryto Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai Kaune ir kituose šalies regionuose vykdė plataus masto operaciją, kurios metu atliko kratas, buvo sulaikomi asmenys.

Šia Lietuvos kriminalinės policijos biuro operacija yra tęsiamas atliekamas didelės apimties, daugiaepizodinis ikiteisminis tyrimas, pradėtas dėl „Agurkinių” ginkluoto nusikalstamo susivienijimo veiklos.

Iš viso ikiteisminiame tyrime pranešimai apie įtarimus pareikšti daugiau kaip 50-čiai asmenų. Sulaikytiems asmenims įteikti pranešimai apie įtarimus, jie yra apklausiami. Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai artimiausiu metu spręs klausimą dėl kardomosios priemonės jiems parinkimo.

Atliktų ir atliekamų kratų metu aptiktas ir paimtas didelis kiekis kovinių šaunamųjų ginklų, tarp jų ir automatinių. Viename iš Kauno miesto nuosavų namų aptiktas didelis kiekis, didelės galios karinės paskirties sprogmenų. Siekiant neutralizuoti sprogmenis, nedelsiant buvo įvestas planas „Skydas”. Atvykę Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras” pareigūnai, įvertinę sprogmenis, jų pavojingumą, išvežė juos neutralizuoti. Tyrimo metu taip pat išimti labai dideli kiekiai narkotinių bei psichotropinių medžiagų, jų prekursorių.

Po atliktų sulaikymų ir kratų nusikalstamos veiklos epizodų daugės.

Tarp sulaikytųjų asmenų yra ir vienas iš „Agurkinių” nusikalstamo susivienijimo organizatorių, kuris kartu su kitais organizatoriais ir nariais buvo sulaikytas šių metų sausio 22 d. Paskyrus jam kardomąją priemonę suėmimą, Lietuvos apeliacinis teismas jį iš teismo paleido. Tokiu būdu jam buvo pakeista kardomoji priemonė į registravimąsi policijos įstaigoje. Pareigūnų turimais duomenimis, po Lietuvos apeliacinio teismo sprendimo šį asmenį iš teismo paleisti, pastarasis ne tik, kaip įtariama, neatsisakė nusikalstamos veiklos, bet ir galimai vadovavo likusiems laisvėje nusikalstamo susivienijimo bendrininkams.

Atliekant ikiteisminį tyrimą glaudžiai bendradarbiaujama su kitų užsienio valstybių, tokių kaip Rusijos Federacija, Ukraina, Baltarusija, Ispanija, Jungtinės Karalystės, teisėsaugos pareigūnais. Didelę pagalbą teikia Europolo ir Eurojusto pareigūnai, taip pat bendradarbiaujama su Specialiųjų tyrimų tarnyba.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA