Nauji šviesoforai eismo dalyviams sukelia nepatogumų | Kas vyksta Kaune

Nauji šviesoforai eismo dalyviams sukelia nepatogumų

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojai jau kelias savaites pastebi, kad pakeitus senus šviesoforus į naujus, nėra užtikrinamas saugus eismas mieste. Į skaitytojų akis pakliuvo keli šviesoforai: pirmas, įrengtas Savanorių prospekto ir Utenos gatvės sankryžoje, kitas – prieš kelias dienas pradėjęs veikti naujas eismo reguliatorius, nusileidus nuo Parodos gatvės. Vairuotojai skundžiasi, kad šviesoforai nesimato net ir sustojus prie „Stop“ linijos.

Daugiausiai nepatogumų vairuotojams sukelia Parodos gatvėje įrengtas šviesoforas. Vairuotojai, sustoję prie „Stop“ linijos, pradeda važiuoti tik tuomet, kai pasigirsta kitų vairuotojų leidžiami garsiniai signalai, kad užsidegė žalia šviesa. Anksčiau šioje vietoje net ir pravažiavus šviesoforą, buvo galima stebėti šviesoforą „dublį”, kuris buvo įrengtas šalia vyriausiojo policijos komisariato. Pagal naujai įrengiamų šviesoforų rekomendacijas, „dubliai” sankryžose nėra galimi.

Taip pat, pakeitus šviesoforą Parodos gatvėje, ženkliai sumažėjo per sankryžą pravažiuojančių automobilių srautas, dėl ko net ir ne piko metu susidaro spūstys.

Kita problema, su kuria susiduria vairuotojai, važiuojantys Utenos gatve ir kertantys Savanorių prospektą, yra, kad sukantys į dešinę link senamiesčio, turi atkreipti dėmesį, kad panaikinta žalia lentelė, leidusi sukti ir degant raudonam šviesoforo signalui. Vairuotojai teigia, kad šioje vietoje rytais susidaro itin didelės automobilių spūstys, nes eismo dalyviai, norintys įsukti į Savanorių prospektą, priversti laukti, kol pėstieji kirs Savanorių prospektą ir tik tada važiuoti. Kadangi šviesoforo žalia šviesa dega ne itin ilgai, susidaro automobilių spūstis nuo Kauno klinikų.

Už Kauno eismą atsakingas Paulius Keras pažadėjo, kad artimiausiomis dienomis „Stop“ linijos bus perpaišytos, o anksčiau to nebuvo galima padaryti dėl oro sąlygų.

Taip pat galvojama, kaip spręsti situaciją, kad vairuotojai, važiuojantys Utenos gatve ir sukantys į Savanorių prospektą, turėtų didesnį pralaidumą, tačiau kol kas žalios lentelės sugrąžinti nežada, nes pagal naujų šviesoforų įrengimo rekomendacijas ten kur sankryžos kertasi su pėsčiųjų perėjomis, žalių lentelių būti negali.

Teigiama, kad suderinus naujuosius šviesoforus, bus galima formuoti vadinamuosius „žaliuosius koridorius“ ir judant Parodos gatve link stoties ateityje nebereikės taip dažnai stoti užsidegus raudonam šviesoforo signalui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA