Kauno „Žalgiris” iškovojo sunkią ir svarbią pergalę namuose | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgiris” iškovojo sunkią ir svarbią pergalę namuose

Archyvo nuotr.

Kauno „Žalgiris“ pasiekė neįtikėtiną pergalę Eurolygos devintojo turo rungtynėse. „Žalgirio“ arenoje kauniečiai pelnė tik 3 taškus per ketvirtąjį kėlinį, bet puikiai dirbo gynyboje ir įveikė Stambulo „Anadolu Efes“ komandą 65:63 (16:16, 18:20, 28:16, 3:11).

NUOTRAUKŲ GALERIJA

Svečiai mačą pradėjo dvitaškiu, bet po to 4 atakas iš eilės strigo žalgiriečių gynyboje. Per tą laiką Justinas Dentmonas pelnė 5 taškus, Vytenis Lipkevičius sumetė baudas – 7:2. Skirtumas dar labiau išaugo, kai du antpuolius gražiai užbaigė Robertas Javtokas, o tarp jo metimų tritaškį įterpė J.Dentmonas – 14:5. Po minutės pertraukėlės turkų puolimas atsigavo ir jie ėmė mažinti atsilikimą (10:14). Tuo tarpu žalgiriečiams apmaudžiai nekrito tritaškiai. Po kelių iš krepšio išsisukusių metimų galiausiai Artūras Milaknis prasiveržimu išlygino rezultatą – 16:16.

Antrojo kėlinio pradžioje „Anadolu Efes“ kiek atitrūko – 24:18. Ketvirtąjį tašką tolimu dvitaškiu pelnęs Kšištofas Lavrinovičius, veržliai sužaidęs Kasparas Vecvagaras ir kamuolį puolime pataisęs Paulius Jankūnas švelnino skirtumą – 24:26. Greitojo atakoje sustabdytas Martynas Pocius realizavo baudas, o puikus J.Dentmono žaidimas persvėrė rezultatą. Iš pradžių jis smeigė tritaškį, po to puikiai sužaidė „du prieš du“ su Tadu Klimavičiumi – 31:28. Tritaškį pataikė ir K.Vecvagaras, bet antrąjį kėlinį varžovai iš Stambulo baigė 5 taškais be atsako – 34:36.

Trečiasis kėlinys prasidėjo uraganiniu greičiu. Iš pradžių R.Javtokas dvitaškiu su pražanga ir P.Jankūnas po puolime atkovoto kamuolio lygino santykį (39:39). Netrukus savo žaidimą pajutęs J.Dentmonas vieną po kito įmetė du tritaškius, pakėlusius „Žalgirio“ areną į orą – 45:44. Turkai bandė neatsilikti, bet negalėjo sulaikyti J.Dentmono ir R.Javtoko tandemo. Robertas pelnė 4 taškus, o Justinas pataikė savo šeštąjį tritaškį ir pridėjo prasiveržimą – 54:48. Žalgiriečiai nesustojo ir atrado dar vieną naują lyderį. Po V.Lipkevičiaus reido po krešiu, prabilo K.Vecvagaras. Jis šovė tritaškį ir trečiąjį kėlinį baigė ryžtingu prasiveržimu – 62:52.

Vos prasidėjus ketvirtajam kėliniui T.Klimavičius padidino „Žalgirio“ persvarą iki 12 taškų (64:52). Tačiau tada kauniečių puolimas tiesiog sustojo. Taškų šeimininkai nepelnė iki pat kėlinio pabaigos. Tiesa, per tą laiką žalgiriečiai tiesiog arė gynyboje ir neleido varžovams persverti rezultato – 62:64. Galiausiai likus žaisti 10 sekundžių, J.Dentmonas pataikė 1 baudą ir nutraukė daugiau nei 9 minutes trukusią sausrą – 65:62. Tik vieną baudą įmetė ir turkai, todėl net ir pelnęs vos 3 taškus per kėlinį „Žalgiris“ šventė itin svarbią pergalę – 65:63.

Po rungtynių kauniečių komandos treneris Saulius Štombergas paklaustas, kodėl per ketvirtąjį kėlinį pelnė tik 3 taškus, atsakė: „Aš džiaugiuos vyrais, kai ant galo nesisekė, mes dvigubai didesne energija atsidavėm gynybai ir jiems nedavėm žaisti taip lengvai, kaip jie galėtų. Mūsų didžiausia problema yra psichologinė ir neatsiranda tokio žaidėjo, kuris imtųsi atsakomybės, visi perdavinėja viens kitiems kamuolį ir mes neturim to pranašumo. Laukiam, gal kažkas kitas padarys ir ta problema yra šiuo metu, ypač žaidžiant rungtynių pabaigoje. Tikiuosi, kad mes po šių rungtynių turėsim galimybę patekti į „Top 16″ ir mums dar viskas priešaky”, sakė S.Štombergas.

Šiais metais „Žalgiriui” Eurolygoje liko sužaisti vienerias rungtynes su „Brose Baskets” komanda išvykoje gruodžio 19 dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA