Šokėja ir Kauno vicemero patarėja Isabella Tobias tapo Lietuvos piliete | Kas vyksta Kaune

Šokėja ir Kauno vicemero patarėja Isabella Tobias tapo Lietuvos piliete

president.lt / R.Dačkaus nuotr.

Gruodžio pradžioje Lietuvos pilietybę išimties tvarka gavusi šokėja ant ledo Isabella Tobias ketvirtadienį prisiekė Lietuvos Respublikai, o jos priesaiką priėmė vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas.

„Aš, Isabella Tobias, tapdama Lietuvos Respublikos piliete, be išlygų prisiekiu būti ištikima Lietuvos Respublikai, laikytis Lietuvos Respublikos Konstitucijos ir įstatymų, ginti Lietuvos valstybės nepriklausomybę, teritorijos vientisumą ir konstitucinę santvarką. Pasižadu gerbti Lietuvos valstybinę kalbą, kultūrą ir papročius, stiprinti Lietuvos demokratijos ir teisinės valstybės pagrindus. Tepadeda man Dievas“, – tokius Pilietybės įstatyme nustatytus priesaikos žodžius ketvirtadienį ištarė I. Tobias, kurios rankose iškart atsidūrė raudonų rožių puokštė ir ministro įteiktas suvenyras iš gintaro.

Po pilietybės suteikimo ceremonijos Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su ledo šokėjų pora – Lietuvos piliete šiandien tapusia Izabella Tobias ir Deividu Stagniūnu.

„Artėjant žiemos olimpinėms žaidynėms jūsų pora jau tapo olimpine mūsų šalies viltimi. Linkiu garbingos ir sąžiningos kovos. Niekada nepamirškite, kad Jums sėkmės linkės ir už Jus plaks daugiau kaip trys milijonai širdžių, skanduosiančių vieną žodį – Lietuva”, – sakė Prezidentė.

Prezidentė pabrėžė, kad pilietybė – tai ne tik teisės, bet ir pareigos. Tai kartu ir įsipareigojimas prisiimti atsakomybę už valstybės dabartį ir ateitį, ištikimybė šalies žmonėms, vertybėms ir tradicijoms.

Vadovaujantis Konstitucija, Pilietybės įstatymu ir atsižvelgus į Pilietybės reikalų komisijos siūlymą, pilietybė išimties tvarka I. Tobias buvo suteikta praeitą savaitę. Prezidentė Dalia Grybauskaitė Lietuvos Respublikos pilietybę išimties tvarka suteikia pirmą kartą.

Prezidentė atsižvelgė ir į tai, kad sportininkė I. Tobias trejus su puse metų treniruojasi poroje su Lietuvos piliečiu D. Stagniūnu, taip pat mokosi lietuvių kalbos, yra išlaikiusi lietuvių kalbos egzaminą, dalyvauja JAV lietuvių bendruomenės gyvenime.

Šokėjų pora I. Tobias ir Deividas Stagniūnas jau yra iškovoję teisę dalyvauti 2014 metų žiemos olimpinėse žaidynėse. Sportininkų pora patenka į pajėgiausių Europos žemyno ledo čiuožėjų dešimtuką ir pasaulio penkioliktuką ir yra vieninteliai Lietuvos dailiojo čiuožimo atstovai, turintys teisę atstovauti Lietuvai olimpiadoje.

Penktadienį šokėjų pora atvyks į Kauną, kur susitiks su Kauno vicemeru Stanislovu Buškevičiumi bei Kauno ledo arenoje mokys vaikus čiuožti ir šokti ant ledo. Jau anksčiau skelbta, kad I.Tobias tapo visuomenine vicemero patarėja.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA