„Dovanų bankas” jau veikia | Kas vyksta Kaune

„Dovanų bankas” jau veikia

Manto Buivydo nuotr.

Šiandien kauniečiai jau gali prisidėti prie gerumo misijos „Dovanų bankas“, kurios metu geradarių paaukotos dovanos atiteks tiems, kurie įprastai pagalbos nesitiki sulaukti. Vaikai – gyvenantys kartu su abiem ar vienu iš tėvų, turintys namus, būrį brolių ir seserų… Regis, ko daugiau reikia? Tačiau dažniausiai jų namuose nėra ne tik meilės ir šilumos, bet ir vietos ruošti namų darbus, užduotus mokyklose, galimybės gerai išsimiegoti, linksmai pažaisti ir net sočiai pavalgyti… Tokie vaikai gyvena socialiai remtinose šeimose.

Gruodžio 9 d. prekybos centre „Kauno Akropolis” pradedama įgyvendinti nauja gerumo misija „Dovanų bankas”. Jos metu kauniečių ir miesto svečių nupirktos rašymo priemonės, žaislai, saldumynai, sporto inventorius, knygos, higienos reikmenys atiteks net septyniems Kaune veikiantiems dienos centrams.

Skirtingose miesto vietose esančius dienos centrus kasdien lanko 139 vaikai nuo 5 iki 17 metų. Didžioji dalis mažųjų priklauso socialinės rizikos šeimoms, kai kurie regėjimo ar kompleksinę negalią. Dienos centrai yra viena iš nedaugelio vietų, kur sunkiai besiverčiančiose šeimose gyvenantys mažieji gali rasti prieglobstį, jaukumą, supratimą. Jiems kasdien rengiami įdomūs užsiėmimai, organizuojamos veiklos, tačiau įstaigos, besirūpinančios vaikais, neretai stokoja net būtiniausių priemonių.

„Visa tai, ką kauniečiai nuspręs padovanoti dienos centrams, jiems nuveš Kalėdų senelis ar jo pagalbininkai. Tiesa, tiek Kalėdų senelio, tiek elfų ir nykštukų draugija galės pasidžiaugti ne tik dienos centrus lankantys vaikai, bet visi, švenčių laikotarpiu užsukusieji pas mus“, – patikino „Kauno Akropolis“ rinkodaros koordinatorė Daiva Spangelevičiūtė.

Kalėdos į „Kauno Akropolį“ atneš džiugių naujienų tiek mažiems, tiek dideliems lankytojams. Prekybos centre veiks ne tik nykštukų dirbtuvės, šventinis paštas bei elfų vadovaujamas „Dovanų bankas“, bet ir bus galima susitikti su pačiu tikriausiu Kalėdų seneliu! Žilabarzdžio sutikimo šventė rengiama gruodžio 14 – ąją 12 valandą. Joje susirinkusius džiugins ir deramai sutikti Kalėdų senelį padės savo aštuonioliktojo gimtadienio šventę būtent tą vakarą rengianti dainininkė Simona Milinytė. Nuo tos akimirkos gruodžio 14 – ąją prekybos centre „Kauno Akropolis“ Kalėdų senelį bus galima sutikti, su juo pasikalbėti ir įsiamžinti nuotraukoje kasdien: darbo dienomis nuo 16 iki 19 valandos, o savaitgaliais – nuo 12 iki 17 valandos.

„Atsisėsti ant kelių Kalėdų seneliui, nusifotografuoti ir pakuždėti į ausį didžiausią savo svajonę… Kuris vaikas to netrokšta?“, – neabejojo D. Spangelevičiūtė.

„Dovanų bankas“ ir visos išvardintos šventinės pramogos prekybos centre „Kauno Akropolis“ veiks iki gruodžio 28 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA