Paskutinę sekundę pergalę iš „Žalgirio” rankų išplėšė Strasbūro SIG | Kas vyksta Kaune

Paskutinę sekundę pergalę iš „Žalgirio” rankų išplėšė Strasbūro SIG

Kauno „Žalgiris“ Prancūzijoje paskutinę rungtynių sekundę pralaimėjo Eurolygos turnyro B grupės VIII turo varžybas Strasbūro SIG komandai. Rungtynės baigėsi rezultatu 76:77. Dėl paskutinio rungtynių metu L.Campbell išmesto tritaškio, kuris įkrito nuo lentos ir nulėmė šio mačo baigtį, rungtynių arbitrams teko spręsti prežiūrėjus vaizdo įrašą.

Po šio pralaimėjimo „Žalgirio“ šansai žaisti „Top16” turnyre itin apsunkėja.

Nors pradžioje rungtynių „Žalgiris“ demonstravo puikų žaidimą, tačiau trečiajame kėlinyje žalgiriečiai tarsi sustingo, pradėjo daryti daug klaidų ir tik paskutinėje rungtynių dalyje atsigavę, vos neišplėšė pergalės išvykoje. Kova aikštelėje vyko iki paskutinės rungtynių sekundės.

Vos prasidėjus ketvirtajam kėliniui šeimininkai tritaškiu atsiplėšė 56:51. Žalgiriečiai irgi atidarė savo toliašaudę artileriją. Iš pradžių penktąjį tritaškį pataikė A.Milaknis, vėliau pridėjęs ir baudos metimą. Rezultatą lygino J.Dentmono tritaškis po M.Pociaus perdavimo (58:58). Netrukus J.Dentmonas Martynui atsilygino tuo pačiu bei po kelių akimirkų įmetė dar vieną tritaškį – 64:58.

Kai atrodė, kad iniciatyva mūsų rankose, Ricardo Greeras po itin netaiklaus tolimo metimo sugriebė kamuoliu po krepšiu ir pelnė dvitaškį su pražanga. Po K.Lavrinovičiaus dvitaškio jau Louisas Campbellas įmetė tritaškį. Tada M.Pocius realizavo tik 2 baudas iš 4, o R.Greeras sugebėjo pataikyti iš toli su pražanga – 68:68. Maža to, L.Campbellas tritaškiu pasiuntė žalgiriečius į nokdauną – 71:68. Po minutės pertraukėlės kauniečiai susiėmė ir po P.Jankūno dvitaškio bei 4 K.Lavrinovičiaus baudų metimų išlygino rezultatą – 74:74. „Žalgiris“ apsigynė ir paskutinei atakai turėjo 22 sekundes. Kaip ir prieš savaitę, atrodė, lemiamą metimą pataikė J.Dentmonas (76:74), bet varžovams dar liko beveik 3 sekundės. Po minutės pertraukėlės L.Campbellas desperatiškai atakavo krepšį iš toli ir jo tritaškis pasiekė tikslą nuo lentos – 76:77.

Nors Strasbūro SIG klubas iki šiol buvo laimėjęs tik vienerias rungtynes ir grupėje buvo autsaideris, kauniečių treneris Saulius Štombergas dar prieš rungtynes sakė, kad „Žalgiriui“ paskutinės trys rungtynės yra itin svarbios, o pergalių reikia ne tik namuose. Liūdna, kad „Žalgiriui“ vis nesiseka persilaužti ir iškovoti pergalės išvykoje.

Šiuo metu „Žalgiris“ B grupėje su trim pergalėm ir penkiais pralaimėjimais yra ketvirtas. Strasbūro SIG komanda, iki šios pergalės, turėjo tik vieną pergalę ir B grupėje rikiavosi paskutinė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA