Rotušės aikštė savaitgaliais virsta automobilių stovėjimo aikštele | Kas vyksta Kaune

Rotušės aikštė savaitgaliais virsta automobilių stovėjimo aikštele

Vakar Rotušės aikštę papuošė nauja Kauno Kalėdų eglutė, kitą savaitę Rotušės aikštėje atsidarys Kalėdinis miestelis, artimiausiu metu bus išlieta čiuožykla. Aikštė skirta pėstiesiems, jų laisvalaikiui, tai nurodo ir ženklai, įrengti ties įvažiavimais į Rotušės aikštę. Tačiau dalis vairuotojų nepaiso kelio ženklų ir parkuoja automobilius pėsčiųjų zonoje.

Sekmadienio rytą sutikti miestiečiai, įvažiavę į aikštę ir pasistatę automobilius, perspėjus bandė teisintis, kad jie tik trumpam sustojo, kiti parkavimosi priežastį nurodė kitus stovinčius automobilius: „jei negalima, kodėl jie čia stato?“, paklausė vienas vairuotojas.

Darbo dienomis parkavimo tvarką prižiūri „Automobilių stovėjimo aikštelės“ kontrolieriai, kurie ne vietoje pastatytų automobilių vairuotojams užklijuoja pranešimą apie pažeistas taisykles, tačiau savaitgaliais padėtis nėra kontroliuojama, policijos pareigūnai šiai problemai skiria itin mažai dėmesio. Praėjusiais metais buvo surengti keli patikrinimai, tačiau kaip matome iš šį sekmadienį užfiksuotų nuotraukų, situacija nesikeičia ir vairuotojai, nesibaimindami, kad pažeidinėja taisykles, stato automobilius pėsčiųjų zonoje – pačioje Rotušės aikštėje. Tuo tarpu už 100 metrų nuo Rotušės esanti Kauno pilies aikštelė stovi pustuštė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA