Kauno vicemerui patarinės čiuožėja Isabella Tobias | Kas vyksta Kaune

Kauno vicemerui patarinės čiuožėja Isabella Tobias

Asmeninio archyvo nuotr.

Kauno miesto mero pavaduotojo Stanislovo Buškevičiaus visuomeninių padėjėjų gretas papildys naujas asmuo. Artimiausiu metu vicemerui sporto klausimais patars Lietuvai tarptautinėse sporto varžybose atstovaujanti čiuožėja ant ledo Isabella Tobias.

„Viena iš mano, kaip vicemero, kuruojamų sričių Kaune yra sportas. Nors pats esu aktyviai sportuojantis ir propaguojantis sveiką gyvenseną, tačiau profesionalus žvilgsnis iš šalies, kritinis situacijos vertinimas man bus labai naudingas. Mieste veikia sporto mokyklos, vystomos įvairiausios sporto šakos, tarp jų ir čiuožimas ant ledo. Kaunas turi nemažai potencialo vystyti šią sporto šaką dar plačiau ir Lietuvai auginti talentus. Čia matau didžiausias galimybes I. Tobias veiklai”, – sakė Kauno vicemeras S. Buškevičius.

Nepaisant, kad I. Tobias yra Jungtinių Amerikos Valstijų pilietė ir dėl įtempto treniruočių grafiko didžiąją laiko dalį praleidžia ne Lietuvoje, ji, siekdama palaikyti kuo glaudesnį ryšį su savo sporto partnerio tėvyne, bendradarbiauja su Amerikos lietuvių bendruomenėmis.

„Su Deividu gyvendami ir treniruodamiesi JAV, palaikome labai glaudžius ryšius su vietos lietuviais. Mokome čiuožti lietuvių vaikus. Esu profesionali sportininkė, tad puikiai žinau kaip yra siekiama aukščiausių rezultatų. Vienas iš esminių dalykų – sąlygų sudarymas aktyviai sportuoti vaikams nuo mažumės. Tai ne tik ugdo profesionalus, bet sprendžia ir jaunimo užimtumo klausimus. Kvietimas tapti Kauno vicemero padėjėja sporto klausimams suteiks galimybę savo patirtimi dalintis su Kaunu ir Lietuva”, – teigė I. Tobias.

Pasak S. Buškevičiaus, I. Tobias siekis atstovauti Lietuvai, garsinti jos vardą, propaguoti čiuožimo ant ledo sporto šaką bei noras tapti Lietuvos piliete įrodo jos atsidavimą mūsų šaliai.

„Isabellos giminės genealogijoje yra ir lietuviškų šaknų. Jos tolimas giminaitis yra kilęs iš Alytaus apylinkių, per karą emigravęs į JAV. Kitas svarbus faktas, kad ji jau yra išlaikiusi privalomą lietuvių kalbos testą ir nuolat gilina kalbos žinias”, – kalbėjo S. Buškevičius.

Gruodžio pradžioje I. Tobias ruošiasi vizitui į Lietuvą. Jos viešnagės metu ir bus formalizuotas jos tapimas visuomenine Kauno vicemero padėjėja.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA