Žalgiriečiai sutriuškino „Lietkabelį” | Kas vyksta Kaune

Žalgiriečiai sutriuškino „Lietkabelį”

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai iškovojo dar vieną pergalę Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Pirmadienį kauniečiai „Žalgirio“ arenoje sutriuškino Panevėžio „Lietkabelio“ komandą rezultatu 101:60. Tai buvo penktoji žalgiriečių pergalė per šešerias LKL rungtynes, praneša zalgiris.lt.

Šiam susitikimui „Žalgirio“ gretose nebuvo registruoti Robertas Javtokas, Siimas-Sanderis Vene, Kasparas Vecvagaras ir Artūras Gudaitis. Prieš rungtynes tylos minute buvo pagerbtos tragedijos Rygoje aukos.

Mačo pradžioje žalgiriečiai po krepšiu išnaudojo Kšištofo Lavrinovičiaus ūgį ir pranašumą prieš varžovus. Jam perdavimus dalino tiek Vytenis Čižauskas, tiek Šarūnas Jasikevičius, o Brolis surinko 8 taškus. Tritaškį pridėjus Vyteniui Lipkevičiui, „Žalgiris“ pirmavo 11:7. Netrukus Š.Jasikevičius sumetė baudas bei smeigė tritaškį, K.Lavrinovičius pelnė 10-ąjį tašką ir šeimininkai atsiplėšė – 18:9. Pirmojo kėlinio pabaigoje Tadas Klimavičius ne tik dėjimu sudrebino „Lietkabelio“ krepšį, bet ir dukart surado į baudos aikštelę įkertantį Tomą Dimšą – 24:15.

Antrajame kėlinyje tarp šešių Justino Dentmono taškų įsipaišė Pauliaus Jankūno dvitaškis ir dar vienas T.Klimavičiaus dėjimas – šįkart po puolime atkovoto kamuolio (35:15). Po puikaus P.Jankūno perdavimo per visą aikštę žaibišką ataką su pražanga užbaigė Martynas Pocius. Skirtumas dar labiau išaugo po V.Čižausko prasiveržimo ir Mindaugo Kupšo dvitaškio su bauda – 44:17. Kėlinio pabaigoje panevėžiečiai šiek tiek atkuto puolime, bet neapsigynė nuo V.Čižausko ir Tauro Jogėlos metimų – 48:28.

Prasidėjus trečiajam kėliniui įsijungė ir žalgiriečių toliašaudė artilerija. V.Čižauskas ir M.Pocius pataikė po 2 tritaškius, po du taškus pridėjo T.Klimavičius bei P.Jankūnas ir „Žalgiris“ nutolo 64:30. Po svečių 5 taškų iš eilės J.Dentmonas po krepšiu surado T.Klimavičių, o po tritaškio linijos Artūrą Milaknį – 69:35. Rezultatyvų kėlinį užbaigė dvi K.Lavrinovičiaus tolimos bombos ir M.Kupšo 4 taškai – 81:45.

Tas pats tandemas tęsė puikų pasirodymą ir paskutiniajame ketvirtyje: po T.Dimšos 2 perdavimų M.Kupšas pelnė dar 4 taškus, o K.Lavrinovičius pataikė trečiąjį tritaškį. Persvarą augino ir T.Dimšos tolimas šūvis iš kampo bei V.Lipkevičiaus akrobatiškas metimas iš po krepšio – 93:50. Link šimtojo taško artėję žalgiriečiai šiek tiek stabtelėjo, bet savo tikslą pasiekė. V.Lipkevičius surinko dar 4 taškus, dvitaškį pridėjo T.Klimavičius, o komandos šimtąjį tašką pelnė V.Čižauskas – 101:60.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA