Kačių parodoje savaitgalį Kaune | Kas vyksta Kaune

Kačių parodoje savaitgalį Kaune

Savaitgalį Kaune, plc „Mega“ parodų salėje vyksta Lietuvos felinologų draugijos „Bubastė“ surengta tarptautinė kačių paroda, kurioje dalyvauja daugiau nei 200 kačių.

Parodos organizatoriai sako, jog tradiciškai „Mega“ kačių parodos laimėtojoms įteikiamos medinės taurės. Tačiau šįsyk taurės pagamintos ne šiaip iš uosio ar iš kitokio medžio.

Laimėtojams taurės išskobtos iš senojo Pažaislio ąžuolo, augusio šiaurinėje vienuolyno pusėje. Ąžuolo apimtis buvo 6,7 metro, aukštis – 23 metrai, amžius – apie 800 metų. 2001-aisiais, neatlaikęs vėtrų ir padegėjų, medis džiūvo, buvo akivaizdžiai pažeistas puvinio. Po vandalų padegimo senasis medis visai sunyko – prarado išvaizdą, tapo nesaugus lankytojams. Nupjovus stipriai pažeistą medį, jo vietoje pasodintas jaunas medelis, o laukymės pakraštyje užveista simbolinė ąžuoliukų giraitė.

Parodoje galima pamatyti šiuo metu pačias populiariausias Lietuvoje Meino meškėnų ir Britanijos trumpaplaukių veislių kates, taip pat apžiūrėti mažai Lietuvoje pasitaikančių veislių atstoves: Kurilų trumpauodeges ilgaplaukes ir trumpaplaukes, Devonšyro reksus, burmas, burmilas, Sibiro bei pastarosios atmainą Nevos maskaradinę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA