Po lauko treniruokliais įrengta nauja danga | Kas vyksta Kaune

Po lauko treniruokliais įrengta nauja danga

Gera žinia sportą po atviru dangumi mėgstantiems kauniečiams – Nemuno saloje, Santakos ir Kovo 11-osios parkuose įrengta nauja lauko treniruoklių danga. Artimiausiu metu tokia pati danga bus įrengta po treniruokliais, esančiais Ąžuolyno parke, Kuršių (Šilainiai) ir Verkių (Aukštieji Šančiai) gatvėse. Šiuo metu taip pat remontuojami seniausiai pastatyti ir susidėvėję lauko treniruokliai.

„2010 metais buvome pirmieji Lietuvoje, įrengę lauko treniruoklius. Ši programa tęsiasi jau beveik 4 metus. Kiekvienoje seniūnijoje jau yra ne mažiau kaip po du treniruoklių komplektus. Tačiau pastebėjome kitą problemą – rudenį ir pavasarį žmonėms tampa nepatogu sportuoti dėl susidarančių purvynų. Todėl šįmet pradėjome naujos dangos po lauko treniruokliais įrengimo darbus“, – pasakojo Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Pasak A. Kupčinsko, lauko treniruoklių įrengimas išties pasiteisino – Kauno pavyzdžiu jau seka kitos Lietuvos savivaldybės.

„Šįmet nauja danga bus įrengta po šešiais lauko treniruoklių komplektais. Kitų metų planuose – nauja danga po visais mieste esančiais treniruokliais“, – teigė miesto vadovas.

„Ši danga – tai patogus pagrindas, sudarytas iš smėlio, skaldos ir specialaus tinklo“, – sakė konkursą laimėjusios ir dangą įrengusios bendrovės ,,Dangų centras“ direktorius Robertas Pliupelis.

Šiuo metu taip pat vykdomi susidėvėjusių ir aplūžusių lauko treniruoklių remonto darbai. Iki šių metų pabaigos bus iš pagrindų atnaujinti pirmieji, dar 2010 metais Kaune pastatyti lauko treniruokliai, esantys Draugystės, Santarvės ir Kalniečių parkuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA