Kauno politikai ir valdininkai gilino žinias už beveik milijoną | Kas vyksta Kaune

Kauno politikai ir valdininkai gilino žinias už beveik milijoną

2013/11/20 21:38
Archyvo nuotr.

Daugiau nei šimtas Kauno politikų ir tarnautojų netrukus bus per žingsnį nuo magistro arba daktaro laipsnio. Lapkritį baigsis dvejus metus trukę ir beveik 900 tūkst. litų kainavę mokymai, per kuriuos 106 savivaldybės ir jai pavaldžių įstaigų darbuotojai ir politikai Kauno technologijos universitete (KTU) gilino žinias pagal II-osios ir III-osios pakopos studijų modulius, rašo 15min.lt.

Baigus mokymus bus išduotas tik pažymėjimas apie kursus. Norintieji įgyti mokslinį laipsnį, dar turės nemažai pasistengti.

Tarp pasiryžusiųjų aukoti laisvą laiką ir vėl dvejus metus trinti suolą universitete – Kauno meras Andrius Kupčinskas, miesto tarybos nariai Artūras Orlauskas, Edita Gudišauskienė, Marijus Panceris, Aušra Ručienė, savivaldybės Administracijos direktoriaus pavaduotojas Remigijus Skilandis. Kai kurie jų neslepia pasiryžimo siekti ir daktaro laipsnio.

Projektą „Kauno miesto savivaldybės politikų, savivaldybės institucijų ir įstaigų valstybės tarnautojų ir darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis, kvalifikacijos tobulinimas strateginių tikslų įgyvendinimo srityse“ vykdo Kauno miesto savivaldybės administracija. Konkursą pravesti mokymus laimėjo KTU.

Vidutiniškai vieno žmogaus kvalifikacijos kėlimas kainavo 8240 litų. Projektui įgyvendinti buvo skirta 873,5 tūkst. Lt (iš Europos socialinio fondo agentūros – 742,5 tūkst. Lt, iš Kauno miesto savivaldybės biudžeto – 131 tūkst. Lt).

Kauno meras Andrius Kupčinskas žurnalistams sakė abejojantis, ar sieks daktaro laipsnio. Jo teigimu, diplomas svarbesni tarnautojams, „o mes pasirinkome politiką, mums svarbiau žinios, o diplomas nieko nekeičia“.

Jo kolegė advokatė ir miesto tarybos narė A.Ručienė pasitaikiusios galimybės tapti daktare neatsisakys.

„Pati ryžausi gal 10 kartų tęsti studijas, tačiau taip ir nepratęsiau. Kai pasitaikė ši proga, supratau, kad negaliu jos praleisti. Labai palaikė ir mano šeima. Advokato darbas – ne tarnautojo, mums nėra darbo valandų, todėl rasti laiko studijoms nebuvo lengva. Tačiau tai tai tikrai buvo naudinga. Atnaujinau žinias. Ketinu rašyti disertaciją ir ją gintis. Žinoma, kad lengva nebus. Rašysiu apie tai, kas susiję su mano darbo sritimi – profsąjunga, darbo santykiai, teisė“, – teigė A.Ručienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA