Kaune prasidėjo „Skaivos lietinio” teismas | Kas vyksta Kaune

Kaune prasidėjo „Skaivos lietinio” teismas

delfi.lt 2013/11/13 12:10
DELFI nuotr.

Televizijos bei radijo laidų vedėjos Skaivos Jasevičiūtės kantrybė baigėsi – moteris padavė į teismą „Vičiūnų restoranų grupę“, kuri be sutikimo jos atvaizdą naudojo savo restoranų grupės „La Crepe“ valgiaraštyje. Dabar Skaiva dėl jos nuomone pažeistų teisių į atvaizdą iš atsakovų reikalauja tūkstantinės kompensacijos, skelbia delfi.lt.

Trečiadienį surengtas parengiamasis posėdis, tačiau susitarti gražiuoju pusėms greičiausiai nepavyks – teisėja dar bandė pusėms tartis gražiuoju, tačiau „Vičiūnų restoranų grupei“ atstovavęs advokatas Haroldas Ivanauskas teigė, kad tokia išeitis mažai tikėtina.

Istorija prasidėjo prieš dvejus metus, kai Skaiva dalyvavo restorano „La Crepe“ atidaryme. Renginio metu Skaiva iškepė lietinį ir buvo nufotografuota. Vėliau ši nuotrauka atsidūrė valgiaraštyje šalia patiekalo „Skaivos lietinis“.

Trečiadienį teisme Skaiva tikino, kad jokio atlygio už dalyvavimą renginyje negavo. Apskritai ji su „Vičiūnų restoranų grupę“ net nebendravo, o visus reikalus derino su renginį organizavusia įmone „Elitaz“.

Žinoma moteris taip pat piktinosi, kad valgiaraštyje buvo jos netenkinanti nuotrauka ir apskritai ji nenori būti blynų reklaminiu veidu. Moteris “Vičiūnų restoranų grupės“ dukart prašė nuotrauką pašalinti. Tačiau tai jokio rezultato nedavė. Skaivos atvaizdas iš valgiaraščių dingo tik rugpjūčio mėnesį.

Dabar Skaiva iš „Vičiūnų restoranų grupės“ reikalauja 40 tūkst. Lt kompensacijos. Be to, S. Jasevičiūtė prašo priteisti 1,5 tūkst. Lt bylinėjimosi išlaidų.

Kitas teismo posėdis numatytas kitų metų sausį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA