Pagaliau ir Kauno šunys turi „pramogų” aikštelę | Kas vyksta Kaune

Pagaliau ir Kauno šunys turi „pramogų” aikštelę

Šeštadienio rytą kauniečiai būriais traukė į Nemuno salą. Vieni po „Žalgirio” arenoje veikiančią parodą pasižvalgyti, kiti, vedini keturkojais, skubėjo tolėliau. Už šimto metrų nuo arenos oficialiai atidaryta pirma vieša šunų vedžiojimo aikštelė „4 letenos”.

NUOTRAUKŲ GALERIJA IŠ ATIDARYMO

Pasak šios idėjos autorių, sala aikštelei pasirinkta neatsitiktinai: „Ją jau seniai pamėgo kauniečiai, ypač auginantys šunis. Čia jie ateina pasivaikščioti,pavedžioti keturkojų, be to šioje vietoje yra įrengta ir daugiausia šiukšliadėžių, šunų ekskrementams išmesti.Dabar keturkojų džiaugsmui bus ir speciali aikštelė, kurioje jie galės treniruotis” – tikino „Roayl Canin” marketingo vadovas Saulius Jackevičius.

Naujojoje aikštelėje kinologai galės rengti ir šunų socializacijos testus. Juos išlaikę šunys Kauno mieste galėtų būti vedžiojami be antsnukių. Iki šiol tokio testo Laikinojoje sostinėje niekas neorganizavo, nes nebuvo tam tinkamos aikštelės.

„Mūsų šūkis yra „pirmiausia – šuo”, todėl ir į šį atidarymo renginį pirmiausia kvietėme aktyviausiai socialiniame tinkle „Facebook” dalyvaujančius keturkojus. Taip į renginį atkeliavo kauniečiams puikiai pažįstama senbernarė Bitė, Samojedų veislės kalytė Snaigė, mišrūnė Nova bei kiti keturkojai. Taip pat pakvietėme ir gyvūnų prieglaudos „Penkta koja” šunelius, galbūt taip jie greičiau suras šeimininkus” – mintimis apie renginio dalyvius dalijosi organizatoriai.

Smagiu akcentu tapo ne tik specialiai keturkojams parengtas vaišių stalas, bet ir kūrybinės dirbtuvės. Jas šiek tiek sugadino lietus, tačiau kai kurie keturkojai dalininkai savo potėpius spėjo palikti – letenėles pamirkę dažuose jie nupiešė paveikslą. Po kelių dienų aikštelė bus papuošta šiuo pačių šunų sukurtu meno kūriniu. Kompozicija iš spalvingų renginyje dalyvavusių šunų pėdučių antspaudų kabos ant aikštelės „4 letenos” vartelių.

Susižavėjimo aikštele neslėpė Snaigės šeimininkė Radvilė Lipskytė. Mergina džiaugėsi: ” Pagaliau Kaune bus aikštelė, kur drauge su Snaige galėsime pramogauti. O svarbiausia šioje aptvertoje zonoje ją galėsiu paleisti be antsnukio ir pavadėlio, nebijodama, kad už tai galiu sulaukti baudos. Mieste labai trūksta vietų, pritaikytų vedžioti augintinius: su šiukšliadėžėm, kliūčių ruožais, specialiomis saugiomis zonomis”.

Jai antrino ir mišrūnę Novą jau metus auginanti Agneta Milikauskaitė:” Šunelį pasiėmiau iš prieglaudos prieš metus.Ji labai judri, todėl pamačiusi šią aikštelę nenustygsta vietoje. Būtinai išbandysime ir ateisime dažnai”.

Papiljoną Lambadą ir falinę Žoli ant rankų laikanti Ligita Surgautienė taip pat žadėjo ateiti su augintiniais:” Tokia vieta labai reikalinga šuniukų socializacijai.Tik mano augintiniai tokių ruožų nėra pratę įveikinėti”. Mažieji keturkojai, nors ir ne itin drąsiai, aikštelės įrenginius vis dėlto išbandė.

Kaip naudotis aikštelės įrengimais susirinkusiems demonstravo šunų vikrumo sporto komanda „Iltys”. „Šunų vikrumo sporte itin svarbus glaudus šuns ir šeimininko ryšys. Vedlys per kliūčių trasą šunį veda naudodamas tik savo balsą ir judesius. Keturkojams tai labai smagus iškrovos būdas, tad džiaugiuosi, kad kauniečiams ir jų šunims buvo padovanota ši galimybė sportuoti”, – sakė Lietuvos kinologų mėgėjų sąjungos klubo „Iltys” narė Rita Dambrauskaitė.

„Roayal Canin” savo lėšomis įrengusi aikštelę ją perduos savivaldybei, kuri toliau rūpinsis jos valdymu ir priežiūra.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA