KTU sukurtas logopedinis žaislas vaikams, padėsiantis lavinti kalbą | Kas vyksta Kaune

KTU sukurtas logopedinis žaislas vaikams, padėsiantis lavinti kalbą

Vaizdo įrašo stop kadras

Kauno technologijos universiteto (KTU) studentai kartu su mokslininku sukūrė logopedinį žaislą vaikams, padėsiantį lavinti jų kalbą, interaktyviai mokytis atpažinti daiktus, skaičių bei raidžių pavadinimus. Šio žaislo prototipą jau išbandė jaunos šeimos, kurios buvo sužavėtos, kaip žaismingai įsitraukia į žaidimą jų vaikai.

Vaikų kalbos lavinimui skirtas žaislas „Smart Toy“ yra dviejų KTU elektronikos inžinerijos studentų Lino Sidaro ir Mariaus Gailiaus bei jų dėstytojo dr. Dariaus Jegelevičiaus bendras darbas. Per dvejus kūrybos ir gamybos metus žaislas, palyginti su pirmuoju prototipu, yra mažesnis ir šiuo metu jau ruošiasi keliauti į parduotuvių lentynas.

D. Jegelevičius paaiškino, jog žaisle galima įrašyti frazes ar net pasakojimus ir juos, naudojant elektroninius žymenis, susieti su vaiko aplinkos daiktais (paveikslėliais, žaislais ar kt.) ar specialiomis ugdymo priemonėmis. Žaislą pridėjus prie paveikslėlio pasigirsta įrašyta frazė. Mokslininkas tikina, jog idėja kilo ieškant interaktyvių lavinimo priemonių, kurias būtų galima panaudoti logopedo darbe. Peržvelgus rinkoje siūlomus produktus, norimų funkcijų žaislų nebuvo rasta. Pristačius žaislą specialistams, buvo nuspręsta jį pasiūlyti ne tik specialių poreikių turintiems vaikams, bet ir platesnei rinkai.

Darius teigia, kad vaikui augant skiriasi jo vartojami žodžiai, todėl atnaujinus įrašus žaislas gali būti naudingas net kelerius metus.

Planuojama, kad šis logopedinis žaislas pasieks ir Skandinavijos rinką. Numatoma jo kaina – 30–50 eurų. Anot KTU „Inovacijų ir verslo centro“ Startup Space vadovo Justino Katkaus, produktas turėtų pasiekti rinką per artimiausią pusmetį.

Susipažinti su žaislu ir jo galimybėmis bus galima jau lapkričio 22 d. vyksiančioje KTU „Inovacijų ir verslo centro“ organizuojamoje tarptautinėje konferencijoje „Local Hubs in Global Networks“. Konferencija vyks Kauno „Žalgirio arenoje“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA