„Fluxus” iškeliauja, bet išminčių palieka | Kas vyksta Kaune

„Fluxus” iškeliauja, bet išminčių palieka

Evaldo Virkečio nuotr.

Penktadienio vakare į „Fluxus ministerijos“ uždarymą susirinko šimtai žmonių. Minia būriavosi prie buvusio „Lituanica“ batų fabriko pastato Jonavos g 3. Visi laukė žadėtojo 10 minučių performanso – senelio išminčiaus uždažymo. Tačiau dauguma iš anksto spėliojo, kad piešinys nebus uždažytas, kadangi jokių specialių keltuvų ar pastolių nebuvo matyti.

NUOTRAUKŲ GALERIJA

Kaip ir buvo tikėtasi, “Fluxus ministerijos” projekto vadovas Edgaras Stanišauskas miniai paskelbė, jog piešinys liks. E. Stanišauskas sakė, jog vieša diskusija apie senelio uždažymą ir buvo tikroji performanso esmė. O piešinys kuriam laikui liks kaip simbolis. Tad vicemerui, griežtai pasisakiusiam prieš senelio išminčiaus su pypke piešinį, dar teks pakentėti.

Renginys neatsitiktinai suplanuotas lapkričio 8 dieną. Šią dieną švenčiamas Jurgio Mačiūno, „Fluxus“ judėjimo įkūrėjo gimtadienis. Todėl dviguba proga „Fluxus ministerijoje“ organizuojami renginiai.

Šeštadienį, lapkričio 9 d., antrame pastato aukšte bus pristatytas „Fluxus ministerijos“ katalogas bei apžvelgta pusantrų metų projekto veikla Kaune. Nuo 21.00 val. pirmame aukšte įvyks „Fluxus ministerijos“ rezidentų pasirodymas, o 22.30 val. „Fluxus ministerija“ lankytojams dovanos nemokamą „Saulės kliošo“ koncertą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA