Ketvirtadienio naktį Kauno meras vizitavo naktinius barus | Kas vyksta Kaune

Ketvirtadienio naktį Kauno meras vizitavo naktinius barus

Archyvo nuotr.

Ketvirtadienio vakarą po „Žalgirio“ rungtynių, Kauno meras Andrius Kupčinskas nusprendė dar kartą įsitikinti, kad naktiniuose Kauno baruose alkoholis parduodamas net neatkimštas ir išsinešimui, nors pagal įstatymą po 22 val. galima vartoti tik vietoje, bare.

Į netikėtą reidą išsiruošęs Kauno vadovas su policijos pareigūnais stebino naktinių barų lankytojus, juk ne kiekvieną naktį galima sutikti miesto merą prie naktinio rajono traukos centro.

Paskutinis ketvirtadienio naktį aplankytas baras „Banginukas“. Ir čia pareigūnai surašė administracinės teisės pažeidimo protokolą, iš liudininko, pirkusio gėrimus išsinešimui, paėmė parodymus.

Per vėlyvą vakarą aplankyti 4 miesto naktiniai barai. Trims surašyti pažeidimų protokolai. Vienur alkoholį pardavė neatkimštais buteliais, kitur pardavėjai klientams duodavo atidarytus butelius, bet neužtikrino, kad klientai vartotų alkoholį vietoje.

Reide dalyvavęs Kauno apskr. VPK VTV Prevencijos skyriaus viršininkas Tauris Stauskis sakė, kad nubausti įmanoma ir perkantį asmenį, kuris nesilaiko įstatymų ir nevartoja alkoholio vietoje, bet kol kas apsiribojama nuobaudomis prekybos vietoms. Tačiau didžiausia blogybė, kad barai, net ir gavę nuobaudas, toliau vykdo veiklą ir nenustoja prekiauti alkoholiu nakties metu.

Nors po nekasdienių svečių vizito „taškai“ trumpam sustabdydavo savo veiklą, tačiau išvykus pareigūnams ir merui, prekyba stojo į savo vietas. Alkoholio ištroškę kauniečiai kol kas naktimis dar gali numalšinti troškulio jausmą, tačiau Kaunas žada vykdyti pilotinį projektą Lietuvoje, kurio metu bus bandoma visai uždrausti veikti vadinamiems „pseudo barams“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA