Išsipildė grafiko E.Rudinsko svajonė – jo paroda surengta Pažaislio vienuolyne | Kas vyksta Kaune

Išsipildė grafiko E.Rudinsko svajonė – jo paroda surengta Pažaislio vienuolyne

Grafiko Egidijaus Rudinsko darbai šią savaitę papuošė Kaune Pažaislio vienuolyne veikiančio svetingumo komplekso „Monte Pacis“ patalpas. Jie čia puikuosis kelis mėnesius. Oforto technika atliktus darbus menininkas atrinko itin kruopščiai. Apžiūrėjęs erdves, Egidijus Rudinskas nedvejodamas parodai parinko itališka tematika alsuojančius kūrinius.

„Anuomet, kai buvo statomas šis vienuolynas, čia darbavosi ne vienas meistras iš Italijos. Architektūros tendencijos, užgimusios ir buvusios populiarios tame krašte, atkeliavo ir į mūsų pastatus. Todėl pirmiausia savo kūryboje ieškojau Italijos atspindžių, juos būtinai norėjau pakabinti šiose erdvėse“ ,- pasakojo menininkas.

Trečiadienio vakarą į svetingumo kompleksą „Monte Pacis“ kviestinė publika rinkosi dėl dviejų priežasčių. Jie ne tik dalyvavo Egidijaus Rudinsko retrospektyvinės parodos atidaryme, bet ir pirmieji apžiūrėjo naują salę. Ji pavadinta architekto Džovanio Batistos Fredianio, vardu. Būtent jis prieš kelis šimtus metų vadovavo baroko stiliaus Pažaislio vienuolyno ansamblio statybai.

Itališka dvasia buvo juntama ir žvelgiant į vaišių stalą. Kviestinė publika vaišinosi įvairiais itališkais užkandžiais, mėgavosi Toskanos regione vienuolių gamintu vynu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA