Skelbiama, kad Kaunas žiemai pasiruošęs | Kas vyksta Kaune

Skelbiama, kad Kaunas žiemai pasiruošęs

Nors šįmet žiema į Lietuvą dar neskuba, bendrovė „Kauno švara” jau yra pasiruošusi šaltajam metų sezonui. Sniego valymo mašinos, barstytuvai ir kita technika į miesto gatves išvažiuos iškritus pirmajam sniegui.

„Žiema miesto tikrai neužklups netikėtai. Mūsų bendrovė visiškai pasiruošusi artėjančiam darbymečiui. Turime druskos atsargų ir technikos: 12 mašinų sniegui nuo gatvių valyti, 9 barstytuvus šlapios druskos mišiniui, 1 agregatą smėlio-druskos mišiniui barstyti (juo barstomos įkalnės), 9 traktorius šaligatviams ir aikštėms valyti, 2 frontalinius sniego krautuvus ir 1 transporterinį sniego krautuvą”, – teigė bendrovės „Kauno švaros” generalinis direktorius Dalius Tumynas.

Šiuo metu „Kauno švara” turi pasiruošusi 1 400 tonų druskos, 846 tonų smėlio-druskos mišinio. Mechanizuotam valymui ir barstymui pasiruošusi 36 žmonių komanda. Pasak D. Tumyno, kai ant miesto gatvių esančio sniego storis neviršija 5 cm, gatvės būna barstomos. Tuo tarpu jei sniego iškrenta daugiau, „Kauno švara” gatves barsto ir valo.

Bendrovė „Kauno švara” pasiruošusi ne tik gatvių valymo ir barstymo, bet ir avarinių duobių tvarkymo darbams. Tam naudojamas šaltasis asfaltas. Bendrovė įsigijo naujus kelio ženklus, kurie perspės vairuotojus, kad šie tvarkomuose ruožuose laikytųsi saugaus 30 km/h greičio ir būtų atidūs.

„Matydamas paruoštą techniką tikiu, kad šiemet žiema Kauno neužklups netikėtai. Gerai, kad bendrovė į savo veiklą žiūri atsakingai, plečia savo techninę bazę ir ieško vidinių resursų tam, kad gatvių barstymo ir valymo paslaugos Kauno miesto savivaldybei nepabrangtų”, – teigė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Kaune valomos ir barstomos 196 gatvės. Valomų gatvių plotas siekia daugiau nei 3 mln. kv. m. Prioritetas bus skiriamas magistralinėms gatvėms, kuriomis važiuoja viešasis transportas. Šios gatvės bus nuolat barstomos ir valomos. Kitos gatvės bus valomos ir barstomos pagal atskirus savivaldybės užsakymus.

Primename, kad atsiradus avarinei situacijai, gyventojai apie tai gali pranešti Miesto avarinei tarnybai nemokamu telefonu 8 800 00111.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA