„Sielų upė” Kaune vėl tekėjo! | Kas vyksta Kaune

„Sielų upė” Kaune vėl tekėjo!

Asociatyvi / E. Virkečio nuotr.

Jau dvyliktą kartą, lapkričio pirmąją Kaune Laisvės alėjoje ir senamiestyje teka daugiatūkstantinė žvakučių upė. Tai šauni studentų iniciatyva, skirta pagerbti visus artimus ir anapilin išėjusius žmones. Ramų pirmąjį lapkričio vakarą įprastai miesto centre sutinka gausus būrys kauniečių, kurie su draugais ar šeimos nariais pasivaikštinėja žvakutėmis nušvitusia Laisvės alėja ir Vilniaus gatve.

NUOTRAUKŲ GALERIJA

Penktadienį, pradėjus temti, prieš 17 val. žvakutės pradėtos degti. Jas įžiebti padeda ne tik universiteto savanoriai, bet ir praeiviai. Kai kurie kauniečiai į akciją atsinešė ir savo žvakelių, kurios įsiliejo į bendrą jų jūrą. Organizatoriai teigia, kad lapkričio 1-ąją miesto centre uždegta per 5 tūkstančiai žvakučių.

Šią akciją tradiciškai organizuoja Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto studentų atstovybė. Prieš dvyliką metų startavusi prie arkikatedros, tačiau metams bėgant žvakučių „takas“ plėtėsi tolyn per senamiestį, kol galiausiai pasiekė Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčią (Soborą).

Pernai „Sielų upė“ išrinkta kaip geriausias jaunimo bendrijų organizuojamas renginys Kaune.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA