Pagerbti Kauno jaunimo lyderiai | Kas vyksta Kaune

Pagerbti Kauno jaunimo lyderiai

Kaunas.lt nuotr.

Kauno rotušėje šeštąjį kartą iškilmingai pagerbtos aktyviausios ir kūrybingiausios miesto jaunimo organizacijos bei iniciatyvūs jaunimo atstovai. Šventinio renginio „Jaunimo apdovanojimai 2013″ metu paskelbti nugalėtojai penkiose nominacijose. Jiems įteiktos stiklinės plunksnos formos statulėlės.

Visus metus aktyviai veikusius Kauno studentus ir moksleivius pasveikino bei apdovanojimus įteikė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas ir Jaunimo reikalų tarybos pirmininkė Gintarė Skaistė.

„Kauno jaunimas ne kartą įrodė, jog miestą garsina ne tik krepšinis. Jūsų sėkmės istorijos įkvepia ir patvirtina, jog verta svajoti, kurti drąsias idėjas ir jas įgyvendinti. Tik jūs patys galite sukurti tokį Kauną, kokiame norėtumėte gyventi”, – apdovanojimų ceremonijos metu kalbėjo meras A. Kupčinskas.

„Tarp gerai pažįstamų veidų malonu matyti labai daug naujų. Tai tik dar kartą įrodo, kad Kaunas yra jaunimo politikos lopšys”, – tvirtino Jaunimo reikalų tarybos pirmininkė, Kauno miesto tarybos narė G. Skaistė.

Už indėlį kuriant Kauną kaip akademinį miestą nominacija „Jaunimo lyderis” įteikta Kauno jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritasis stalas” valdybos vicepirmininkei Vainetai Parnarauskaitei, savanoriškai dirbančiai Lietuvos moksleivių sąjungoje. Geriausiu „Jaunimo renginiu” pripažinta Kauno ir visos Lietuvos jaunimą sutraukianti Tarptautinė studentų diena, kurią praėjusiais metais organizavo Kauno aukštųjų mokyklų studentų savivaldos.

„Jaunimo partnerio” apdovanojimas už aktyvią pagalbą studentams, jų iniciatyvoms atiteko VDU rektoriui prof. Zigmui Lydekai bei KTU rektoriui prof. Petrui Baršauskui. Apdovanojant rektorius buvo paminėtas jų indėlis eilei projektų: studentų skvero atnaujinimas, jaunimo centras, naujų organizacijų kūrimasis, taip pat parama organizuojant didžiausius Kauno miesto jaunimo renginius.

Nominaciją „Jaunimo organizacija” šiemet atsiėmė Akademinis politologų klubas, siekiantis kurti pilietinę visuomenę per politinį švietimą ir bendradarbiauti su įvairiomis visuomenės grupėmis. Nominacija „Jaunimo indėlis Kauno miestui” buvo skirta lietuvių gestų kalbos ir kurčiųjų kultūros klubui „Gyva gestų kalba”. Padėkos raštas už aktyvią veiklą bendradarbiaujant tarp savivaldybės ir jaunimo organizacijų buvo įteiktas Kauno miesto savivaldybės Jaunimo reikalų koordinatorei Margaritai Navickaitei.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA