Nuo šiol Kauną saugos 52 didelės raiškos vaizdo stebėjimo kameros | Kas vyksta Kaune

Nuo šiol Kauną saugos 52 didelės raiškos vaizdo stebėjimo kameros

Asociatyvi/E. Virkečio nuotr.

Antradienį Kauno policijos patrulių rinktinėje pristatytos 52 naujos vaizdo stebėjimo kameros, kurias už 2,6 mln. litų penkis metus prižiūrės bendrovė „Teo“. Anksčiau miestą „saugojo“ 56 kameros, kurias prieš aštuonerius metus buvo įrengusi kompanija „Siemens“. Šios kameros taip pat veikia ir šiuo metu derimasi su bendrove dėl jų prijungimo prie bendros sistemos.

Naujosios vaizdo stebėjimo kameros pasižymi „HD“ vaizdo raiška, perduoda kur kas kokybiškesnį vaizdą nei senesnės kameros. Daugiausiai jos įrengtos pėsčiųjų zonose ir bus skirtos užtikrinti viešąją tvarką mieste. Jos gali priartinti vaizdą iki 200 kartų ir matyti aklinoje tamsoje iki 25 metrų.

Prie vaizdo stebėjimo kamerų visą parą dirbs du darbuotojai, kurie stebės vaizdo kamerų perduodamą vaizdą.

Bendrovės „Teo“ verslo sprendimų departamento vadovas Larijus Lapinskas pažymėjo, kad į naująjį tinklą bus įmanoma prijungti papildomų kamerų ir išplėsti sistemą, taip pat galimi įvairūs patobulinimai.

Kauno meras Andrius Kupčinskas pažymėjo, kad miesto verslininkai, norintys, kad šalia jų įstaigų esančios teritorijos taip pat būtų stebimos, su bendrove „Teo“ susiderinus, gali įsirengti kameras už savo lėšas ir jas prijungti prie bendros sistemos.

Naujoji sistema pagal sutartį turi pradėti veikti nuo lapkričio 1 dienos, tačiau šiuo metu ji jau pilnai funkcionuoja.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA