Kauno gatvėmis riedėjo elektromobiliai „Pobeda” ir „Tesla” | Kas vyksta Kaune

Kauno gatvėmis riedėjo elektromobiliai „Pobeda” ir „Tesla”

Praėjusią savaitę Sankt Peterburge startavusio elektromobilių maratono dalyviai antradienio vakarą apsilankė Kaune. Mūsų miestą pasiekė 2 iš planuotų trijų ekipažų.

Pirmasis, laimėjęs šį etapą, vairavo į elektromobilį perdirbtą „Pobeda“. Estas į šį automobilį investavo per 40 tūkst. eurų, pusę šios sumos kainavo vien tik automobilyje sumontuotos baterijos. Tiesa, šiame senoviniame automobilyje įrengta papildoma dyzelinė šildymo sistema. Ją, peržvelgęs maršrutą, maratono dalyvis, turintis dirbtuves, kuriose perdarinėja automobilius į elektrines transporto priemones, „Pobedoje“ įsimontavo „Webasto“ šildymo sistemą, kuri, reikalui esant, padėtų kelionėje nesušalti ir jaustis komfortiškai net ir spaudžiant šaltukui.

NUOTRAUKŲ GALERIJA

Kitas dalyvis, keliaujantis su šeima iš Norvegijos, pilotavo „Tesla“ elektromobilį, kurio vertė yra apie 75 tūkst. eurų ir jį galima įsigyti prekyboje JAV. Šis į lenktyninį panašus automobilis gali išvystyti iki 200 km/h greitį.

Kaune apsilankiusiai „Pobedai“ paprastai baterijas įkrauna per 2 val., tačiau reikalui esant, galima naudoti skubų įkrovimą. Greituoju režimu baterija pasikrauna per 30 minučių, o automobilis gali nuvažiuoti apie 150 km.

Maratono maršrutas driekiasi per Rusiją, Suomiją, Estiją, Latviją, Lenkiją, Čekijos Respubliką, Vokietiją, Šveicariją ir Italiją.

Galutinį maratono tašką Monte Karle maratono dalyviai planuoja pasiekti lapkričio 6 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA