Sielų upė Kaune tekės dvyliktą kartą | Kas vyksta Kaune

Sielų upė Kaune tekės dvyliktą kartą

Jono Danielevičiaus / Foto išdidžiai nuotr.

Ruduo jau įpusėjo, o ir medžiai nuo šakų pradėjo mesti paskutinius lapus. Tokiu metų laiku, kai rytai tampa vis vėsesni, o iš dangaus neretai pasipila lietaus lašai, daugelį mūsų aplanko nostalgija ir liūdesys. Nors tokia nuotaika gal kiek simboliška – visgi artėja lapkričio pirmoji – mirusiųjų pagerbimo diena. Tai yra rimties ir susikaupimo diena, diena, kai kiekvienas iš mūsų susimąstome apie tai, koks gyvenimas visgi yra trumpas, o žvakutės, šviečiančios ant artimųjų kapų, primena juos ir akimirkas, kurias praleidome kartu.

Labai malonu, kad Kauno miestą jau 12-tus metus iš eilės džiugins Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto studentų atstovybės inicijuojamas renginys „Sielų upė“. Prieš dvylika metų šis renginys buvo itin kuklus – pirmoji „Sielų upė“ nusitęsė Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete nuo dekanato iki kultūros katedros. Po metų žvakutės buvo degamos tik prie arkikatedros, tačiau laikui bėgant studentų iniciatyva didėjo, jie vis labiau pasisakė už lietuviškas tradicijas, todėl ir žvakučių jūra plėtėsi tolyn per senamiestį kol galiausiai pasiekė Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčią (Soborą). Šiais metais pagrindinis renginio rėmėjas – G-LOFT, kuris pasirūpins žvakutėmis. Kauniečiai taip pat kviečiami atsinešti ir uždegti savo žvakutę.

Prieš metus renginys „Sielų upė“ buvo pripažintas kaip geriausias jaunimo bendrijų renginys Kaune. Minėtojo renginio metu Kauno miesto senamiestį bei Laisvės alėją nušviečia tūkstančiai žvakučių, kurios simboliškai pagerbia mums visiems artimus ir anapilin išėjusius žmones.

Tad ir šiais metais nelikite abejingi ir lapkričio pirmosios vakarą nuo 17.00 val iki 22.00val., kai jau būsite aplankę savo artimųjų kapus, ateikite į Kauno miesto centrą ir pabūkite dalimi to, kas yra nepakartojama.

Daugiau apie renginį informacijos ieškokite renginių kalendoriuje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA