Ekstremalių situacijų komisija sprendė, kaip užkirsti kelią nelaimėms, kai žmonės įkrenta į šulinius | Kas vyksta Kaune

Ekstremalių situacijų komisija sprendė, kaip užkirsti kelią nelaimėms, kai žmonės įkrenta į šulinius

DELFI nuotr.

Penktadienį Kauno miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų komisija sprendė, kaip užkirsti kelią nelaimėms, į neuždengtus šulinius ar šachtas įkrenta žmonės.

Šis komisijos posėdis buvo sušauktas po praėjusį savaitgalį laimingai pasibaigusio įvykio, kuomet į anksčiau Kauno valstybiniui medžio apdirbimo kombinatui priklausiusį šulinį įkrito 10 metų berniukas. Parą šulinyje praleidusį vaiką surado Kauno policijos ir Viešojo saugumo tarnybos pajėgos.

Šį penktadienį vykusio Ekstremalių situacijų komisijos posėdžio pradžioje Kauno meras Andrius Kupčinskas berniuko gelbėjimo operacijoje dalyvavusiems Viešojo saugumo tarnybos kariams Evaldui Šimkui, Aurimui Šmigelskiui ir Bernardui Bondarenko įteikė padėkas ir padėkojo už profesionaliai darbą.

Ekstremalių situacijų komisijos nariai kaip vieną didžiausių grėsmių įvardino nenaudojamus, apleistus, bešeimininkius šulinius ir nuo sovietmečio likusias šachtas.

„Pirmas žingsnis – surasti visuomenei pavojų keliančių objektų savininkus, o jų neradus kreiptis į teismus ir pavojingas erdves pripažinti bešeimininkėmis. Tuomet savivaldybė galėtų jas sutvarkyti ir likviduoti, tam reikalui panaudojant net 2014-2020 m. ES finansinės perspektyvos paramą”, – teigė Kauno meras A. Kupčinskas.

Komisijos posėdžio metu paaiškėjo, jog šulinys, į kurį buvo įkritęs berniukas, yra bešeimininkis. Dviejų lygių vandens įleidimo ir išleidimo šachta anksčiau priklausė bankrutavusiam Kauno valstybiniame medžio apdirbimo kombinatui. Miesto seniūnijų vadovams buvo duotas nurodymas registruoti visus apleistus ir neuždengtus šulinius. Kauniečiai, pastebėję atvirus šulinius ar šachtas, raginami pranešti Miesto avarinei tarnybai nemokamu telefonu 8 800 00111 arba el. paštu miesto.dispecerine@svara.lt Pasak Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniškio, per šią savaitę tarnyba gavo 15 kauniečių pranešimų apie pavojingas vietas.

Dar viena posėdžio metu aptarta opi problema – nusikaltėlių vagiami metaliniai šulinių dangčiai ir grotelės. Bendrovės „Kauno vandenys” atstovų teigimu, pernai buvo pavogta 560 įmonei priklausančių dangčių.

„Vienintelė išeitis yra keisti juodojo metalo supirkimo taisykles, kaip buvo padaryta su elektros kabeliais ar geležinkelio bėgiais. Turi būti sugriežtinta metalo supirktuvių atsakomybė už šulinių dangčių supirkimą. Dėl to planuojame kreiptis į Ūkio ministeriją”, – teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA