L.Jablonskas: po avarijos nebežinojau, ką daryti | Kas vyksta Kaune

L.Jablonskas: po avarijos nebežinojau, ką daryti

DELFI nuotr.

Trečiadienį Kauno apylinkės teisme prasidėjo teismo posėdis, kuriame kaltinamasis Lukas Jablonskas turėtų sulaukti nuosprendžio dėl tragiškai pasibaigusio eismo įvykio Šilainiuose liepos 3 d.

Kaltinamasis prasidėjusiame teisme prisipažino sukėlęs avariją, kurios metu pėsčiųjų perėjoje partrenkė ir mirtinai sužalojo perėja ėjusias mamą su dukra.

L.Jablonskas teisme pasakojo: „Aš važiavau gatve nuo antros ligoninės apie 17 val. Automobilis priklauso mano seneliui. Su manimi važiavo dar trys draugai. Šalia manes sėdėjo draugas Edvinas. Mačiau, kad moteris tempė mergaitę per gatvę, tuomet aš važiavau antra eile. Nubloškęs jas išbėgau pasižiūrėti, kas nutiko nukentėjusioms, nebežinojau ką daryti. Pirma eismo juosta važiavo automobilis, jis pristojo prie perėjos”.

L. Jablonskas neprisimena, kokiu greičiu važiavo. Tuo tarpu ekspertai nustatė, kad automobilio greitis buvo ne mažesnis kaip 80 km/h. “Po avarijos apsidairiau, ar mano draugams nieko nenutiko. Matydamas, kad niekuo negaliu padėti, prisėdau ant šaligatvio ir laukiau policijos”.

L.Jablonskas teismui patikino, kad jo vairavimo stažas yra du metai. Prieš šią avariją kaltinamasis buvo sukėlęs dvi avarijas bei turėjo penkias administracines nuobaudas. Pažeidimai, už kuriuos baustas vairuotojas: neįjungtos šviesos, diržai, o paskutinius pažeidimus jis buvo padaręs mėnesio laikotarpyje prieš tragišką įvykį. Pirmą autoįvykį vaikinas patyrė praėjus savaitei po vairuotojo pažymėjimo gavimo.

“Girdėjau, kaip draugas rėkė stabdyk, bet prieš kontaktą nespėjau net ant stabdžių kojos padėti. Maniau, kad jos spės pereiti per perėją”, teisme liudijo kaltinamasis.

Ką po teismo posėdžio sakė žuvusios mergaitės tėvas ir jo advokatas – žiūrėkite vaizdo reportaže.

Sekantis teismo posėdis vyks lapkričio 21 dieną, kaltinamajam gresia iki 8 metų nelaisvės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA