Gyventojai sulaukė: po dvidešimties metų Baltų prospekte prasidėjo gatvės apšvietimo įrengimo darbai | Kas vyksta Kaune

Gyventojai sulaukė: po dvidešimties metų Baltų prospekte prasidėjo gatvės apšvietimo įrengimo darbai

Nors Baltų prospekte žmonės kūrėsi ir daugiabučiai namai buvo statomi dar tarybiniais metais, o paskutinės blokinių namų statybos baigėsi per blokadą, iki šiol itin judri pagrindinė Šilainių mikrorajono gatvė skendi tamsoje. Tačiau jau šiemet gyventojai bent dalyje gatvės galės džiaugtis įrengtu apšvietimu, nes čia prasidėjo požeminio tinklo įrengimo darbai.

Priminsime, kad gyventojai ankstesniais metais atakavo savivaldybę, rašė prašymus, tačiau jiems buvo atsakyta, kad lėšų nėra ir reikia laukti geresnių laikų. Buvo motyvuojama tuo, kad atsisakius troleibusų linijos kontaktinio tinklo tiesimo į Šilainius idėjos buvo atidėtas ir apšvietimo įrengimas. Tik įvykus dar vienai skaudžiai nelaimei, kurių Baltų prospekte buvo ne viena ir ne dvi, savivaldybės politikai nusprendė skolintis iki 3 mln. litų ir įrengti apšvietimą šioje gatvėje.

Įgyvendinus projektą bus iš esmės atnaujintos kabelinės linijos, sumontuotos naujos šviestuvų atramos ir šviestuvai, pagal šiuolaikinius reikalavimus apšviesti ypač pavojingi kelio ruožai – pėsčiųjų perėjos, rekonstruoti apšvietimo valdymo punktai su moderniomis nuotolinio valdymo, gedimų diagnostikos ir elektros energiją taupančiomis redukcijos funkcijomis.

„Kas vyksta Kaune” portalo turima informacija, kurią miesto gyventojai persiuntė mums dar 2010-iais, rodo, kad apšvietimo darbų sąmata gali būti nepagrįstai išpūsta arba valdininkai, atsakinėję gyventojams, pateikė niekuo nepagrįstus skaičius. Štai gyventojams atsiųstame miesto ūkio departamento energetikos skyriaus atsakyme nurodyta, kad darbų vertė sieks daugiau nei 400 tūkst. litų, tuo tarpu dabar bus skolinamasi iki 3 mln. litų. Reikia pažymėti, kad senajame rašte nurodytas apšvietimo stulpų skaičius skiriasi kone perpus, tačiau ar tikrai darbai kainuos 3 mln. litų, nors 2010-ųjų rašte nurodyta visai kitokia ir kur kas mažesnė suma. Nuotraukų galerijoje rasite 2010-iais savivaldybės parengtą raštą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA