Lietuvos futbolo rinktinei – galimybė trenkti durimis ir jas užverti bosniams | Kas vyksta Kaune

Lietuvos futbolo rinktinei – galimybė trenkti durimis ir jas užverti bosniams

Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės laukia paskutinis ir vienas sunkiausių išbandymų Pasaulio čempionato atrankos varžybose. Antradienio vakare lietuviai kaune stos į kovą su Bosnija ir Hercegovina, kuriai pergalė leistų pirmą kartą istorijoje iškovoti kelialapį į planetos pirmenybių finalinį etapą.

Padėtis turnyro lentelėje

Prieš paskutinę rungtynių dieną Pasaulio čempionato atrankos zonos G grupėje bosniai ir graikai turi surinkę po 22 taškus, tačiau geresnis įvarčių santykis pirmąją poziciją lemia šios dienos mūsiškių varžovams.

Būtent pirmosios vietos grupėje laimėtojas iš karto užsitikrina kelialapį į 2014 m. Pasaulio čempionatą. Antroje pozicijoje likusiai komandai teks žaisti atkrintamąsias varžybas. Bosniai ypatingai norėtų išvengti tokios situacijos, nes paskutinius du atrankos ciklus jau pralaimėjo būtent papildomose kovose.

Paskutinėse rungtynėse Graikija namuose susitiks su grupės autsaideriu Lichtenšteinu, tad beveik neabejojama, kad bosniams norint neužleisti pozicijų prireiks pergalės Lietuvoje.

Lietuviai taip pat turi dėl ko pakovoti turnyro lentelėje – pergalė prieš bosnius ir Slovakijos prarasti taškai Latvijoje pakylėtų Lietuvos rinktinę į trečiąją poziciją. Dabar mūsiškiai tašku atsilieka nuo slovakų.

Paskutines rungtynes turi užmiršti

Lietuvos rinktinės treneris Igoris Pankratjevas pasakojo, kad po pergalės prieš Latviją komandos nuotaikos puikios, tačiau apie paskutinę dvikovą galvoti jau nebereikia.

„Prašiau vaikinų, kad jie užmirštų tai, nes tai jau istorija ir reikia žiūrėti į priekį, – sakė I.Pankratjevas – Turbūt nieko nenustebinsiu pasakydamas, kad bosniai yra favoritai. Galėčiau teigti, kad mūsų grupėje bosniai demonstruoja gražiausią, kokybiškiausią futbolą.“

Pasak trenerio, Bosnijos ir Hercegovinos rinktinė itin stipri individualiai: „Užtenka pasižiūrėti į jų pavardes, kokiuose klubuose žaidžia. Galėčiau pradėti nuo Džeko ar Ibisevičiaus, tačiau pavojaus gali laukti iš bet kurio žaidėjo. Mes esame stiprūs tik kaip komanda.“

Namų rungtynėse lietuviams gali tekti jaustis kaip išvykoje – į rungtynes planuoja atvykti mažiausiai 4 tūkstančiai bosnių. „Tikiuosi, kad į stadioną susirinks ir nemažai Lietuvos rinktinės aistruolių“, – vylėsi I.Pankratjevas.

Svarbiausios rungtynės karjeroje

Bosnijos ir Hercegovinos rinktinei lemiamose rungtynėse vadovaus bene garsiausias šios šalies futbolininkas – praeityje geriausiu visų laikų Prancūzijos čempionato legionieriumi rinktas Safetas Sušičius.

Pasak jo, komandoje situacija puiki, nėra traumuotų ar diskvalifikuotų žaidėjų, todėl visi bus pasiruošę. „Žaidėjams pasakiau, kad rytojus gali būti laimingiausia jų gyvenimo diena. Manau, kad ta svarbiausios rungtynės per visą mano trenerio karjerą“, – kalbėjo S.Susičius.

Treneris pripažino, kad atsinaujinusi Lietuvos komanda jam nėra labai pažįstama. „Lietuviai pakeitė daug futbolininkų ir matysime kitokią komandą, nei ta, kuri buvo Bosnijoje. Mačiau jų dvikovą su latviais, kaip jie džiaugėsi po įvarčių. Bet gerai Lietuvos komandos nepažįstu. Bet kokiu atveju, gerbiame kiekvieną varžovą.“

Rungtynėms teisėjaus arbitrų brigada iš Vokietijos, aikštės teisėjas – 32 metų Felixas Zwayeris. Vasarą šis arbitras dirbo Lietuvoje vykusiame Europos U-19 čempionate.

Lietuvos bei Bosnijos ir Hercegovinos rinktinių dvikovą vyks antradienį nuo 20 val. Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione. Bilietus į rungtynes platina „Bilietai.lt“.

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA