Rekordinė suknelė iš aštriųjų paprikų | Kas vyksta Kaune

Rekordinė suknelė iš aštriųjų paprikų

„Mes gimę po Mergelės ženklu, todėl abi esame labai kruopščios”, – rekordinės suknelės iš 3000 aitriųjų paprikų pristatymo popietę sakė viena iš jos kūrėjų kirpėja – visažistė Ala Volkova. Ji beveik savaitę laiko drabužį, kurį planuojama įtraukti į Lietuvos rekordų sąrašą, gamino kartu su fotografe Viktorija Krušnauskiene.

Šeštadienį dueto triūso rezultatą pademonstravo 2010 – aisiais gražiausia kauniete išrinkta Elona Račkutė. Mergina į plaukus buvo įsisegusi į aitriųjų paprikų skrybėlaitę. Jos ranką puošė ir iš prieskoninių augalų sukurta apyrankė.

Didžiulį glėbį aitriųjų paprikų akcijai padovanojo jų augintoje iš Raudondvario Laura Garšvaitė. Pirmą sezoną dviejų arų plote ji puoselėjo 1300 aštuonių rūšių paprikų sodinukų. Moteris iš derliaus gamina tėčio Gedimino Garšvos mėgiamą adžiką. Išanalizavusi paprikų auginimo niuansus ir padažo gamybos paslaptis L. Garšvaitė kitąmet ketina užsiimti masine jo gamyba. Netoli savo namų ji turi 40 arų sklypą, kurį sezono pradžioje ketina apsodinti paprikomis.

„Peržiūrėjome daugybę informacijos internete. Bet iš aštriųjų paprikų tebuvo sukurtas maudymosi kostiumėlis, – sakė A. Volkova.

Kodėl įspūdingas, puikiai atrodantis prieskonis nėra naudojamas netradicinių projektų įgyvendintojų ji atsakyti negalėjo.

A. Volkovos teigimu, kurti iš liaudyje tiesiog aštriais pipirais arba čili vadinamų prieskonių buvo nelengva, nes patalpa nuolat buvo kupina akis graužiančio kvapo. Perštėjo ir rankų odą. Saugodamasi nuo nemalonaus pojūčio moteris nuolat vėdino kambarį, dėvėjo akinius, pirštines. Tik po kelių dienų ji su paprikomis apsiprato ir galėjo kurti lyg naudotų įprastas priemones.

Suknelė sveria maždaug 8 kilogramus, nors ją kuriant buvo panaudota maždaug kilogramu daugiau aitriųjų pipirų. Drabužio autorės sakė, jog džiūdami pipirai šiek tiek lengvėja.

Tai nėra pirmoji V.Krušnauskienės ir A.Volkovos iš neįprastų medžiagų sukurta suknelė. Pernai moterys sukūrė ir pristatė suknelę iš 600 vienetų darbo pirštinių. Kaunietės yra kūrusios drabužius ir iš natūralių medžiagų – samanų, medžių šakų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA