Buvęs pilotas, perkeltas į Lietuvą: „Ryanair Kaunas” yra Sibiras | Kas vyksta Kaune

Buvęs pilotas, perkeltas į Lietuvą: „Ryanair Kaunas” yra Sibiras

Archyvo nuotr.

Kai vienas „Ryanair“ pilotas buvo perkeltas į Kaune esančią rytų Europos bazę, jis pradėjo viešai kalbėti, kad su juo buvo pasielgta neetiškai ir neteisingai.

Patrickas Burnsas, kuris kompanijai dirbo nuo 1997-ųjų ir turėjo daugiau nei 120 tūkst. eurų metinį kontraktą, aiškina, kad sprendimas jį perkelti iš Marselio Prancūzijoje į Kauną yra bausmė už tai, kad jis neužpildė perkėlimo prašymo formos kai aviakompanija paskelbė apie bazės Prancūzijoje uždarymą, skelbia independent.ie.

Kompanija teigia buvusi priversta uždaryti bazę Marselyje 2011-iais po to, kai šalies valdžia pradėjo apklausinėti pilotus dėl mokesčių. Vienas iš „Ryanair“ vadovų, Peteris Bellewas, teigė, kad visiems bazėje dirbusiems pilotams buvo pasiūlytas perkėlimas ir kontraktai. Pasak jo, sprendimas P. Burnsą perkelti į Kauną buvo priimtas dėl to, kad toje bazėje buvo tam tikras laisvas postas ir pilotas jokiu būdu nėra kažkaip ypatingai išskiriamas iš kitų. Pilotą atstovaujantis Michaelis Landersas pabrėžia, kad jo klientas atsisakė pasiūlyto kontrakto, kadangi būtų praradęs daugiau nei 7 tūkst. eurų per metus.

Prieš pasiūlydama Kauną persikėlimui kompanija žinojo, kad P. Burnsas su sužadėtine ką tik nusipirko namą Prancūzijoje. Kompanija taip pat turi nemažai papeikimų pilotui, kadangi jis kelis kartus nepasirodė darbe Kaune 2011-ųjų kovą.

Dar 2010-iais, kai po perkėlimo į Kauną atsistatydino pilotas Morganas Fisheris, jo kolega, pabrėžė, kad „Ryanair Kaunas“ yra laikomas Sibiru ir čia pilotai nenori dirbti, ne tik dėl kitokios kalbos, bet ir dėl klaikiai mažo atlyginimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA