Maratonas „Bėk už Kauną” džiugino tūkstantine dalyvių gausa | Kas vyksta Kaune

Maratonas „Bėk už Kauną” džiugino tūkstantine dalyvių gausa

Evaldo Virkečio nuotr.

Sekmadienio rytą, šalia Kauno muzikinio teatro sodelio pradėjo rinktis antrą kartą organizuojamo bėgimo “Bėk už Kauną” dalyviai. Itin sportiškai buvo nusiteikę mažieji maratono dalyviai.

Daugiau nei 1000 sportiškai nusiteikusių bėgikų startavo 10 ir 5 km distancijai įveikti, o 4 x 2,5 km komandinėje estafetėje jėgas išbandė 37 komandos. Mažieji bėgikai dar prieš pagrindinį startą buvo pakviesti įveikti 1 km atkarpą, o į apdovanojimus nepretenduojantys dalyviai turėjo progą išbandyti 5 km FUN RUN distanciją.

Akcijos organizatoriai pabrėžia, kad šiuo renginiu siekiama sukurti bėgimo distancijų tradiciją Kaune ir taip papildyti didžiuosius maratonus organizuojančių Europos miestų gretas.

RENGINIO AKIMIRKOS NUOTRAUKŲ GALERIJOJE

„Kaip ir tikėjomės, šiemet „Bėk už Kauną“ pritraukė didesnę minią sportininkų bei juos palaikančių sirgalių. Kitąmet turėtume sulaukti dar didesnio bėgikų antplūdžio. Manau, kad bėgimo populiarumas Lietuvoje dar nepasiekė piko, o trumpesnės distancijos yra ypač mėgstamos sporto entuziastų,“ – kalbėjo VšĮ „Tarptautinis maratonas“ direktorius Darius Mikulis.

Ilgojoje 10 km atkarpoje nepralenkiamas buvo Remigijus Kančys, jo rezultatas – 31 min. 21 sek. Distanciją įveikęs per 31 min. 25 sek., antras finišavo Darius Sadeckas. Ant trečiojo apdovanojimų pakilos laiptelio stojo praėjusių metų „Bėk už Kauną su Gardėsiu“ nugalėtojas Tomas Venckūnas. Jo rezultatas – 31 min. 58 sek.

„Esu 5 ir 10 km Lietuvos lengvosios atletikos čempionas. Man patinka, kad vis daugiau žmonių prisijungia prie sporto renginių. Pastebiu, kad kaskart bėgikai būna geriau pasiruošę, o tai skatina ir pačiam neužmigti su medaliu – nuolat turi gerinti savo fizinę formą ir atsakingai ruoštis naujiems iššūkiams,“ – finišavęs įspūdžiais dalinosi Remigijus Kančys.

Tarp pirmųjų, finišavusių 5 km atkarpos distancijoje, taip pat rikiavosi vyrai. Pirmas atbėgo Jonas Vytautas Gvildys, jo rezultatas – 15 min. 34 sek. Kiek ilgiau (16 min. 03 sek.) užtruko Šarūnas Mockus. O Vaidas Žlabys , finišo liniją kirtęs po 16 min. 11 sek. – liko trečias.

„Ilgai dvejojau, kurią atkarpą pasirinkti, tačiau dabar jau labai džiaugiuosi, kad iš savęs nereikalavau per daug. Pasisėmiau motyvacijos kitiems metams – ir vėl bėgsiu už Kauną, tik kitąkart būsiu drąsesnis ir imsiuosi įveikti visus 10 kilometrų,“ – kalbėjo Jonas Vytautas Gvildys.

Estafetėje geriausią rezultatą (31 min. 20 sek.) pademonstravo vikri ir linksma Alekstandro Stulginskio universiteto Pilėnų sporto klubo komanda. Su rungtimi per 32 min. 28 sek. susidorojusi „Sūduvos“ komanda džiaugėsi antra vieta, o „Bėgantis žmogus“ bėgikai, finišavę po po 36 min. 27 sek., liko treti.

Pusdienį vyksiantis renginys dar kartą priminė, kad Kaunas tampa vienu sportiškiausių šalies miestų. Šiuo metu miesto parkuose, ir kitose viešose vietose įrengta daugiau nei 230 treniruoklių, su kuriais kauniečiai ir miesto svečiai gali nemokamai mankštintis.

Vienas iš renginio tikslų buvo įrodyti, kad sportuoti gali visi, nepriklausomai nuo savo amžiaus. Panašaus pobūdžio maratonų organizavimas tampa mada visoje Europoje, taip propaguojant sveiką gyvenimo būdą.

Renginio organizatoriai tikisi, kad kitais metais dalyvių skaičius išaugs dvigubai ir bus per du tūkstančius bėgančių.

Visus bėgimo rezultatus galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA