„Vyšnių sode” – anšlagas | Kas vyksta Kaune

„Vyšnių sode” – anšlagas

Tik vakar Nacionaliniame Kauno dramos teatre pradėjus rodyti naują spektaklį „Vyšnių sodas”, režisuotą Artūro Areimos, jau numatyta papildomo, anksčiau neplanuoto spektaklio data – spalio 27 – oji.

Nors anksčiau Lietuvos teatruose pagal Antono Čechovo kūrinį „Vyšnių sodą” buvo pastatę du režisieriai – Eimuntas Nekrošius ir Rimas Tuminas – žiūrovai plūsta pasižiūrėti, kaip klasikos darbą perteikė šios kartos kūrėjas.

A.Areima tvirtino premjerą dedikuojąs teatrui, nes jo prarasti nenorįs, kaip ir spektaklio herojai savojo sodo. Režisierius tvirtino matęs ne tik lietuviškąsias A. Čechovo darbo versijas, bet ir rusiškus, čekiškus pastatymus. Jis išskyrė tik E. Nekrošius spektaklį, kur, pasak A. Areimos, atsisakyta kaip kurių stereotipinių sprendimų. „Kuo mano „Vyšnių sodas” bus kitoks? Atsisakau romantinės patetikos”, – tvirtino režisierius.

Jo teigimu, spektaklio herojai tarsi yra kartu, bet tuo pačiu rūpinasi tik savimi. Net jei kuris iš jų praneštų ypatingą, širdį draskančią naujieną likusieji vargiai ar sureaguotų. „Ar tai jums neprimena dabartinės situacijos, kai susitikę du žmonės kalba apie savo problemas, bet vienas kito tarsi negirdi?”, – sakė autorius.

Jis tvirtino, jog spektaklį turėtų suprasti visi žiūrovai. Jei taip neatsitiks, vadinasi, jį stebėjusiajam dar reikia gerokai pasistengti ir būtinai perskaityti „Vyšnių sodą”.

„Teatras nėra pramogų vieta. Režisierius nebūtinai viską turi pateikti paprastai, juokingai. Manau, kad gilius spektaklius yra suprantančiųjų, o kitiems to matyt nereikia”, – tvirtino A. Areima.

Nors A. Čechovas „Vyšnių sodą” kūrė kaip komediją, Kaune dirbančio režisieriaus nuomone, ji labiau primena absurdo žanro istoriją.

Pagrindinius vaidmenis kuria aktoriai: Daiva Stubraitė, Inga Mikutavičiūtė, Indrė Patkauskaitė, Sigitas Šidlauskas, Tomas Rinkūnas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA