„Pieno centro” pastatų kompleksas netrukus atgims su nauju veidu | Kas vyksta Kaune

„Pieno centro” pastatų kompleksas netrukus atgims su nauju veidu

Kaunas.lt nuotr.

Tarpukario industrinės architektūros simbolyje – Kauno „Pieno centro” kvartale – pradedami gyvenamosios ir komercinės paskirties komplekso statybos darbai.

Kauno centre, Karaliaus Mindaugo prospekte, prasidėjo stambaus nekilnojamojo turto projekto – buvusio „Pieno centro” pertvarkymo į komercinės ir gyvenamosios paskirties patalpas – statybos darbai. Buvusios pieno produktų gamyklos uždaroje teritorijoje, kuri užima 1,26 ha, pradėti valymo darbai, šalinami sovietmečiu iškilę priestatai, kurie neatitinka paveldosaugos reikalavimų.

Per pirmąjį etapą ketinama rekonstruoti ir pritaikyti gyvenamajai ir komercinėms reikmėms 2,5 tūkst. kv. m. plotą. Artimiausiu metu prasidės dalies fasadų tvarkymo darbai. Į šį paveldo statusą turintį objektą jo vystytojai per pirmuosius metus investuos 5 mln. Lt.

1934-1939 m. iškilusio „Pieno centro” kvartalas Kaune prie Nemuno yra tituluojamas tarpukario industrinės architektūros simboliu. Tarpukariu čia veikė „Pieno centro” gamykla, vėliau veiklą vystė „Pieno kombinatas”. Prieš dešimtmetį iš šios teritorijos buvo iškelta pieno produktų gamykla, o sklypą ir pastatus įsigijo privatūs investuotojai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA